Sterke følelser på Ground Zero

Tara Kenwood-Butzbaugh mistet broren i angrepet på World Trade Center 11. september 2001. I dag var hun tilbake på Ground Zero for å uttrykke sin glede over at Osama bin Laden er død.

Tara Kenwood-Butzbaugh på Ground Zero.

Tara Kenwood-Butzbaugh mistet broren sin 11. september 2001. Nå mener hun USA har fått rettferdighet for terrorangrepene.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Ground Zero, New York:

Anders Tvegård (USA)
En av mange på Ground Zero.

En av de mange som møtte fram på Ground Zero dagen etter at Osama bin Laden ble drept.

Foto: Anders Tvegård / NRK

- Jeg kom hit i dag for å få stillhet og for å minnes broren min. Alle er glade for at bin Laden nå er død. Nå kan broren min endelig få hvile, sier Tara til meg utenfor gjerdet inn til byggeplassen Ground Zero.

Spesiell stemning

Hun er en av mange pårørende som har tatt seg til åstedet for terrorangrepene etter at nyheten om at Osama bin Laden var drept, ble kjent. Det er en helt spesiell stemning her på Ground Zero i dag. Mange har behov for å komme hit. De gjør det for å komme videre i livet.

Som Tara Kenwood-Butzbaugh har mange med seg bilder av sine kjære som ble drept 1. september 2001. De fleste har med seg amerikanske flagg, og mange henger blomster på gjerdet inn til selve tomten der World Trade Center sto.

Video Anders Tvegård om bin Ladens død

VIDEO: Anders Tvegård rapporterer fra Ground Zero.

Folksomt på Ground Zero.

Det var til tider tett av mennesker utenfor Ground Zero i dag.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Jeg besøkte Ground Zero i påsken, og da var det også mye folk her. Men det er langt flere i dag, dette er mye større. De store tv-selskapene okkuperer store deler av fortauet rundt det inngjerdede området, og folk kommer og går hele tiden.

Rettferdighet

Flere av de jeg har snakket med sier at de etter å ha vært her, skal videre til graven for å «fortelle» at USA nå har fått rettferdigjhet. Det er tydelig at bin Ladens død betyr mye for de som har mistet sine familiemedlemmer eller venner.

Det virker som alle amerikanere er enig om at dette er bra. I dag er det ingen som tenker på at det kan bli økt terrorfare som følge av drapet, og også i det politiske liv er USA i dag samlet.

Det er ingen politiske motstandere som kritiserer president Barack Obama, og det er ingen som nevner de store økonomiske problemene USA har eller de sterke politiske motsetningene i Kongressen om budsjettet og den økonomiske politikken.

Politifolk og brannmenn

Politibil ved Ground Zero

En politibil ved Ground Zero.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Det er ingen arrangementer på Ground Zero, men folk kommer hit sponant. De fleste blir her en stund før de går videre til andre gjøremål. Det er mange brannmenn og politifolk blant de som kommer med bilder og blomster.

Det er tydelig at Osama bin Ladens død er viktig følelsesmessig for de som kommer hit. Dette var nødvendig for at vi skulle komme videre, sier flere vi har snakket med.

Mange hengte blomster på gjerdet inn til Ground Zero

Mange har hengt blomster og amerikanske flagg på gjerdet utenfor Ground Zero.

Foto: Anders Tvegård / NRK
Ved gjerdet inn mot Ground Zero, selve åstedet for terrorangrepene 11. september 2001.

Mange har samlet seg ved gjerdet inn mot Ground Zero, selve åstedet for terrorangrepene 11. september 2001.

Foto: Anders Tvegård / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt