NRK Meny
Normal

Måtte stenge Akropolis på grunn av intens hete

Mandag ble årets heteste dag i Aten, med en gradestokk som viste mer enn 43 grader. Myndighetene så seg nødt til å stenge turistmagneten Akropolis i frykt for at flere ville rammes av heteslag.

Myndighetene i Aten så seg nødt til å stenge den historiske høyden Akropolis i dag, da gradestokken krøp over 43 grader.

VIDEO: Myndighetene i Aten så seg nødt til å stenge den historiske høyden Akropolis i dag, da gradestokken krøp over 43 grader.

Beboere og besøkende ble rådet til å holde seg innendørs og se opp for sykdomstegn.

Skuffede turister

Den historiske høyden Akropolis, som tiltrekker store mengder turister hver eneste dag, måtte stenges i fem timer på grunn av varmen.

Turistene var mer skuffet over stengingen, enn av den utrolige temperaturen.

– Vi har vann, og ja, selv om vi nok hadde blitt varme, så er vi jo vant til hete i USA og, sa amerikaneren Bill Andrew til nyhetsbyrået Reuters.

Høyden nås ved å bestige en rekke trappetrinn, og er ute i åpent landskap. Flere mente de burde ha fått bestemme selv om de ville avbryte turen.

– Jeg mener alle burde ha fått et valg om å klatre opp selv, sa australieneren Jim, som ble svært skuffet over at Akropolis hadde stengt.

– Fortsatt fornøyelig

Flere av turistene som hadde rukket seg inn på det historiske området før det ble avstengt, bar paraplyer eller andre gjenstander over hodet for å dekke seg til for sola.

– Det var varmt, fortsatt fornøyelig, men varmt, sa John Fay fra Vermont i USA etter å ha klatret ned fra Akropolis.

Les også: Heitebølgje har teke over 40 liv

Varme vinder fra Afrika

Hellas har opplevd svært høye temperaturer i sju dager nå. Flere eldre har innlosjert seg ved kommunale «tilfluktssted» med muligheter for air-condition, og sykehus har vært i ekstra beredskap. Brannvesenet har også utstedt sterke advarsler mot å tenne opp bål i varmen.

De over 40 varme gradene har i praksis vært enda varmere på grunn av høy luftfuktighet og eksos fra biler.

Det skal, ifølge meteorologer, være varme vinder fra Afrika som har bidratt til de høye temperaturene. De er imidlertid ventet å avta i de nærmeste dagene.

Høye temperaturer er ikke uvanlig i Hellas sommerstid, men har likevel et gjennomsnitt på rundt 38 grader. Så langt er det ikke meldt om alvorlige helseskader grunnet varmen.

Les også: Hetebølge, ni døde og hundretusener uten strøm i USA
Les også: Skogbrann vokser i styrke i Colorado

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt