Stenger byen en uke før bryllupet

Ikke alle har hatt fri til å feire påske i London denne helga. Allerede søndag var arbeidere i gang med å sette opp veisperringer langs bryllupsruten til prins William og Catherine Middleton.

Veisperringer i London

Arbeidere satt ut veisperringer langs Whitehall søndag ettermiddag.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Kristin Granbo i London

Det er satt i verk enorme sikkerhetstiltak foran det store kongelige bryllupet som skal holdes i Storbritannia fredag. En av dem er å sikre at tilskuerne ikke kommer for nære brudeparet og deres følge.

Langs ruten, som går fra Buckingham Palace til Westminster Abbey via The Mall, Horse Guards Road, Horse Guards Arch, Whitehall og Parliament Square, er det allerede umulig å krysse gatene.

Se: Den kongelige bryllupsruten er klar

Mer om bryllupet

Prislapp: 180 millioner

Ved de kilometerlange jernsperringene skal tusenvis av politimenn utplasseres for å holde de aller ivrigste på avstand.

I tillegg til politiet langs gatene, skal flere tusen også observere folkemengdene fra hustakene rundt om i sentrum.

Eksperter mener prislappen på sikkerheten rundt det kongelige bryllupet vil stige til rundt 20 millioner pund, nær 180 millioner norske kroner.

Les også: Bryllupet kan koste den britiske økonomien 50 milliarder

Prøvebryllup

Grunnen til at sikkerhetsarbeidet starter allerede nå, er prøvene til bryllupet som skal avholdes allerede på onsdag. Da vil alle veier stenges for annen trafikk i London sentrum.

Politiet skal etter planen holde veiene på selve bryllupsdagen stengt fra 06 om morgenen. De vil ikke åpnes igjen før etter 14, når vielsen og prosesjonen er over.

Etter klokken 13 vil nær 600 av gjestene befinne seg på Buckingham Palace, der dronningen skal arrangere lunsj-mottakelse.

I løpet av dette arrangementet er det også ventet at de nygifte skal møte folkemengdene fra balkongen ved slottet, som sine forgjengere.

Les også: Slik har de kongelige giftet seg

Kø ved Westminster Abbey

Folk står i kø for å komme inn i Westminster Abbey, der bryllupet mellom prins William og Kate Middleton skal finne sted om under en uke.

Foto: Warren Allott / AFP
Buckingham Palace

Ridende politi patruljerer utenfor Buckingham Palace. Ruten mellom Buckingham Palace og Westminster Abbey er allerede sperret av i påvente av prøvene som holdes onsdag.

Foto: CARL COURT / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt