Stenger TV-kanal på grunn av jødehat

Franske myndigheter stenger en egyptisk TV-kanal som sender på satellitt til Frankrike. Grunnen er at stasjonen har formidlet grovt jødehat.

Stenger TV-kanal på grunn av jødehat

Det er organisasjonen MEMRI som står bak dokumentasjonen og oversettelsen av innholdet i TV-sendingen fra den egyptiske TV-kanalen.

Foto: Skjermdump

Det er den egyptiske TV-kanalen Al-Rahma som nå stenges ute fra å sende på satellitt til Frankrike.

Beslutningen til det franske medietilsynet er basert på en sending fra TV-kanalen 31. oktober 2009.

Den franske statsministeren ba medietilsynet i mars i år om å slå ned på jødehat i TV-sendinger, som kan tas ned i Frankrike.

Svært grovt

I den konkrete sendingen som er grunnlaget for beslutningen, er det jødehat av grovt kaliber.

Programlederen sier, henvendt til jøder, at «deres tid er kommet, ditt avkom fra aper og griser, du mest forbannede av skapninger skapt av Allah..jeg har en melding for hver jøde på jordens overflate. Muhammeds hær vil komme tilbake. Å, ditt avkom av aper og griser, hevnens dag nærmer seg».

Det er organisasjonen Middle East Media Research Institute (MEMRI) som står bak dokumentasjonen og oversettelsen av innholdet i TV-sendingen fra den egyptiske TV-kanalen.

Les også: Flytter fra økende jødehat i Sverige

Vil stoppe signalene

MEMRI, med hovedbase i Washington, sier de har hatt TV-stasjonens antisemittiske sendinger under oppsikt siden den startet sine sendinger i 2008. Instituttet sier de har samarbeidet nært med franske myndigheter.

Det franske medietilsynet sier de vil pålegge den franske satellitten Eutelsat, som bringer TV-signalene fra TV-stasjonen til Europa, å slutte og videreformidle TV-signalene fra stasjonen.

NRK har snakket med eksperter i det norske Post og Teletilsynet, som sier at kan denne TV-stasjonen trolig også kan tas ned i Norge.

Om den franske beslutningen om å stenge signalene, slik at det ikke kan tas ned i Frankrike, også betyr at den ikke lenger kan tas ned i Norge, er uklart, sier ekspertene.

Utilslørt jødehat

NRK hadde forrige måned flere reportasjer der jødehat blant norske muslimer var tema.

Les også: – Lærerne tør ikke å ta tak

Lærere fortalte om et utilslørt jødehat blant elever, og jødiske foreldre fortalte om trakassering fra elever med muslimsk bakgrunn.

Regjeringen svarte på reportasjene med å sette ned en arbeidsgruppe.

Flere av lærerne NRK snakket med, sa de trodde elever med muslimsk bakgrunn fikk noen av disse holdningene via TV-stasjoner som kan tas inn på satellitt fra Norge.

Les også: Jødehatet i Norge opp i dagen

Video nsps_upload_2010_3_13_17_38_53_639.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

KLIKK FOR VIDEO: – De ville henge sønnen min i skogen fordi han er jøde.

SISTE NYTT

Siste nytt