NRK Meny
Normal

Stena-ferje pårent av tankbåt utenfor Göteborg

Passasjerferja Stena Jutlandica ble i natt pårent av et tankbåt ved innfarten til Göteborg. Det er ikke meldt om personskader.

Ferge i kollisjon Göteborg

Ferja fikk et flere meter stort hull i siden.

Foto: SVT

Stena Jutlandica, som går i trafikk mellom Frederikshavn og Göteborg, fikk hull i skroget under sammenstøtet og tok inn vann. Sammenstøtet skjedde vest for Göteborg.

Ferja kunne likevel gå til kai for egen maskin. Tankbåten ankret opp i påvente av dagslys for å undersøke skadene.

– Det er ikke meldt om personskader, sier Kalle Isaksson i den svenske kystvakten til NRK.

Han sier båten tok inn vann og kan ikke si noe om hva som kan ha vært bakgrunnen for sammenstøtet.

Taubåter og lensefartøy ligger nå ved tankskipet, i tilfelle utslipp.

Lå og sov

Mange av passasjerene om bord i Stena Jutlandica lå og sov da kollisjonen skjedde i halv tretiden natt til søndag.

– Det ble uro da folk våknet av kollisjonen. Noen barn begynte å gråte og deretter gikk det en god stund før vi fikk beskjed om at et annet fartøy hadde støtt inn i oss akterut, forteller en passasjer til Aftonbladet.

Det var en ubehagelig opplevelse, forteller Jonathan Svedmyr til Sveriges Radio. Han satt i loungen da båtene kolliderte.

– Vi hørte flere dunk og kjente vibrasjoner og skjønte at vi hadde kjørt på noe, sier han. Svedmyr mener de hadde virkelig flaks siden det ikke gikk verre.

Stort hull

En drøy halvtime etter at ferja ble truffet av tankbåten, la den til kai med et flere meter stort hull i akterenden.

– Hullet var veldig stort, flere meter bredt. Man ser rett inn på bildekket. Dette kunne ha endt i en katastrofe, sier et øyenvitne på kaien til Aftonbladet.

Stena Lines informasjonsansvarlige Jesper Waltersson sier at verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet.

Tankbåt med bensin

– Skaden satt så høyt oppe at man vurderte at ferja kunne gå tilbake til kai for egen maskin. Da var man cirka en time fra havnen utenfor Vinga, sier han til SVT.

Årsaken til sammenstøtet utenfor Göteborg er ikke kjent.

– Dette blir nå utredet og vi kan ikke kommentere det nærmere. Straks det blir lyst sender vi ut et fly for å se om det har lekket noe ut i vannet. Tankbåten var fullastet med bensin, sier John Månsson i Kustbevakningen til Aftonbladet.

Reparasjoner av ferja kommer til å ta flere uker, opplyser rederiet. De vil forsøke å booke passasjerer om til andre båter og avganger, melder Göteborgs-posten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt