Hopp til innhold

Steinet Røde Kors-kontor

Aktivister har angrepet kontorene til det internasjonale Røde Kors på Sri Lanka.

Sri Lanka
Foto: NRK Grafikk

Det internasjonale Røde Kors opplyser at hovedkontoret deres på Sri Lanka i dag ble angrepet av en steinkastende aktivister.

- En rasende mengde aktivister kastet stein på våre vinduer mens de ropte slag ord. Heldigvis ble ingen ble skadet, men flere vinduer er knuste, sier en representant for Røde Kors til AFP.

Kontoret ligger i landets hovedstad Colombo i det sørlige regjeringskontrollerte området av øya. Vinduer ble knust, men ingen mennesker kom til skade.

Mulig reaksjon på uttalelser

Rundt 200 demonstranter ropte slagord om å sende det internasjonale Røde Kors ut av landet. Deretter kastet de kastet stein mot bygningen, før politiet kom til stedet og spredte mengden. Demonstrasjonen kan ha blitt utløst av uttalelser fra Røde Kors som tolkes som kritikk av regjeringen i Colombo.

Organisasjonens observatører nordøst på Sri Lanka meldte i forrige uke at flere hundre sivile var blitt drept i kamper mellom regjeringsstyrkene og den tamilske LTTE-geriljaen. Regjeringen benekter at dens styrker har skylden for sivile tap.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.