NRK Meny
Normal

I ferd med å bli enige om hvem som blir statsminister

De greske partiene har blitt enige om hvem som skal bli ny statsminister i Hellas, ifølge statlig fjernsyn.

George Papandreou på vei inn i den greske parlamentet

Det regjerende PASOK-partiet og det største opposisjonspartiet Nytt demokrati har blitt enige om hvem som skal lede den nye koalisasjonregjeringen. Georgios Papandreou på vei inn i det greske parlamentet der han fikk tillit på fredag og trakk seg som statsminister på søndag.

Foto: YANNIS BEHRAKIS / Reuters

Det regjerende PASOK-partiet og det største opposisjonspartiet Nytt demokrati har blitt enige om hvem som skal lede den nye koalisasjonregjeringen, opplyser den statlige TV-kanalen NET mandag kveld.

Men ifølge TV-kanalen vil ikke den nye statsministeren bli oppnevnt før på tirsdag.

Da vil også resten av overgangsregjeringens representanter kunngjøres.

Samtidig opplyser en regjeringstalsmann overfor nyhetsbyrået Reuters at samtalene om en ny statsminister foregår fortsatt. Kilden sa at en avtale ennå ikke var på plass.

Den greske statsministeren Giorgos Papandreou og opposisjonslederen Antonis Samaras ble i går enige om å danne en ny samlingsregjering. Greske politikere samlet seg mandag kveld om den nye statsministeren.

Det er ventet at den nye samlingsregjeringen vil takke ja til redningspakken fra EU og sette i verk reformtiltak som kreves for å motta krisehjelpen.

Flere kandidater

Flere statsministerkandidater skal ha blitt diskutert på toppmøtet i går. Samaras skal ha foreslått sitt eget partis visepresident Stavros Dimas, tidligere EU-kommisjonær for miljøsaker.

Papandreous førstevalg skal ha vært den erfarne økonomen Lucas Papademos, med professor Nikiforos Diamandouros, EU-ombudsmann, som alternativ.

Diamandouros sa tidligere i dag at han vurderer å si ja, «hvis vilkår blir møtt».

– Jeg fikk en telefon i går, men det har ikke vært noen kontakt siden, sier Diamandouros fra Strasbourg, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Nyvalg i Hellas 19. februar

Statsminister Papandreou har gjort det klart at han ikke er interessert i å lede den nye regjeringen.

Den nye samlingsregjeringen skal lede Hellas frem til innstramningspakken som landet er blitt enige med EU om er gjennomført.

Video Eurokrisen på 1-2-3

Eurokrisen på 1-2-3.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt