Hopp til innhold

Statsminister Boris Johnson innlagt på sykehus

LONDON (NRK): Storbritannias statsminister Boris Johnson er innlagt på sykehus for undersøkelser 10 dager etter at han testet positivt for koronavirus.

Virus Outbreak Britain

Storbritannias statsminister Boris Johnson under en pressekonferanse 22. mars. Fem dager senere testet han positivt for koronavirus.

Foto: Ian Vogler / AP

– Mr. Johnson har fortsatt vedvarende symptomer på koronavirus, ifølge en pressemelding fra Downing Street,.

Innleggelse på sykehus beskrives som et «føre var»-tiltak etter råd fra statsministerens lege. Statsministeren har blant annet feber.

Johnson er nå på et lokalt sykehus i London. Han ble ikke brakt dit med ambulanse.

Sett syk ut

Boris Johnson har ledet regjeringen i den krisen som Storbritannia står oppe i. Britene er hardt rammet med over 4000 døde som følge av covid-19.

Men alle har ikke kunne latt være å legge merke til at Johnson har sett sjaber ut og ikke helt seg selv i videomeldingene han har publisert den siste uken.

For to dager siden postet Johnson denne videooppdateringen på Facebook.

Johnson vil fortsatt lede regjeringens arbeid og oppfordrer folk til å følge rådene om å begrense sosial kontakt.

Utenriksministeren tar over

Statsminister Johnson har vært i karantene i Downing Street nr. 11 etter å ha fått påvist koronasmitte for ti dager siden. Derfra har han ledet regjeringens arbeid med å bekjempe koronaepidemien i landet.

Sykehusbesøket reiser naturligvis spørsmål ved hvor syk Johnson er.

Men det er lagt planer dersom Johnson ikke lenger skulle kunne klare jobben sin. Det er bestemt at i et slikt tilfelle vil utenriksminister Dominic Raab ta roret.

Regjeringen har fått sterk kritikk den siste tiden for mangel på testing av pasienter og helsearbeidere. Det er og gnisninger i regjeringen når det gjelder hva som er riktig tidspunkt for å lempe på tiltakene mot koronaviruset.

Forloveden Carrie Symmonds (31), som er gravid, er i selv-isolasjon på grunn av covid-19. Hun skal være på bedringens vei.

– Statsministeren takker medarbeiderne i NHS for deres utrolige innsats, og oppfordrer folk til å fortsette å følge regjeringens råd om å holde seg hjemme, beskytte NHS og å redde liv, heter det i pressemeldingen fra Downing Street.

NHS er den offentlige britiske helsetjenesten.