Statsadvokat døde etter gisseldrama i Istanbul

To av gisseltakerne ble drept, og statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz døde på sykehuset, etter gisseldramaet i Istanbul i Tyrkia.

Ambulanser utenfor Istanbul tinghus etter gisselaksjonen i Istanbul

Ambulanser utenfor Istanbul tinghus etter gisselaksjonen i Istanbul. Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz ble innlagt på sykehus, men livet stod ikke til å redde.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Skudd og røyk steg opp fra rettsbygningen i Istanbul der en venstreradikal gruppe tok en statsadvokat som gissel.

Kort tid etter skuddene bekreftet politisjefen i Istanbul at to av gisseltakerne ble drept og at statsadvokaten ble alvorlig skadd.

Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz ble innlagt på sykehus og operert, men sent tirsdag kveld opplyste Tyrkias utenriksminister at Kiraz er død.

Tyrkiske sikkerhetsmyndigheter gikk til aksjon etter at de hørte skudd inne i bygningen. Da hadde Kiraz vært holdt som gissel i flere timer.

Mehmet Selim Kiraz holdt som gissel i Istanbul

Gisseltakerne har lagt ut bilder av at de holdt statsadvokat Mehmet Selim Kiraz fanget. NRK har valgt ikke å vise bilde av Kiraz i gisselsituasjonen.

Foto: - / Afp

Truet med å drepe

Den marxistiske gruppen DHKP-C sa tidligere tirsdag at det er de som står bak gisseltakingen. Gruppen har publisert et bilde på nett der statsadvokaten, Mehmet Selim Kiraz, har en pistol mot hodet sitt.

Les også: Derfor kidnappet de statsadvokaten

De truet med å drepe mannen klokken 14.36 norsk tid, dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Tyrkiske TV-stasjoner avsluttet sine direktesendinger da fristen gikk ut, tre timer etter at gisseltakingen startet.

Ledet omstridt etterforskning

Statsadvokaten som er tatt til fange leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som fikk hodeskader under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Gutten døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma.

Et av kravene til DHKP-C var at politifolkene som var involvert da Elvan ble skadd, skulle tilstå på direktesendt TV. Medlemmene av den ytterliggående gruppen ønsket også rettsforfølgelse og en åpen rettssak.

Tyrskiske spesialstyrker utenfor Istanbul tinghus under gisselaksjonen

Tyrkiske spesialstyrker utenfor Istanbul tinghus under gisselaksjonen.

Foto: OZAN KOSE / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt