Hopp til innhold

Stasjonssjef ga for mange tog grønt lys

En stasjonssjef ved jernbanestasjonen i Andria har delvis tatt på seg skylden for togulykken sør i Italia på tirsdag. 27 personer mistet livet i frontkollisjonen.

Togulykke sør i Italia

ETTERFORSKER: Italienske myndigheter leter nå etter årsaken til frontkollisjonen mellom to tog på tirsdag. Mye tyder på at menneskelig svikt har skylden for ulykken hvor 27 personer omkom.

Foto: Localteam.it / Ap

Togulykken mellom byene Corato og Ruvo di Puglia, nord for Bari, er en av de verste togulykkene i italiensk historie. Nå har en ansatt ved jernbanestasjonen i Andria tatt på seg litt av skylden for frontkollisjonen ifølge italienske medier.

– Jeg er ikke den eneste som feilet

Ulykken tirsdag skjedde på en enkeltsporet strekning som blir drevet av stasjonssjefer som kommuniserer direkte med lokførere, et system italienske myndigheter beskriver som «risikabelt».

– Jeg er den som sendte toget på vei, sier Vito Piccarreta som er stasjonssjef i Andria til avisen La Stampa.

Til den italienske avisen sier stasjonssjefen at det ble forvirring når togene kom for sent. Piccarreta trodde strekningen var klar for et nytt tog, og ga toget grønt lys til å fortsette. Men han sier at han ikke er den eneste skyldige.

– Jeg er også et offer, sa Piccarreta til La Stampa.

Nå etterforskes han og stasjonssjefen i Corato, som også kunne varslet ifra om toget som kom.

Togulykke ved Bari i Sør-Italia
Foto: AP/Italiensk brannvesen

Menneskelig svikt og utdatert varslingssystem

Italiensk politi mener at menneskelig svikt og et utdatert varslingssystem er grunnen til at de to togene frontkolliderte i Puglia-regionen. Rundt 55 prosent av jernbanenettet i Italia er enkeltsporet.

Etterforskerne har uttalt at minst ett av togene hadde svært stor fart, og at frontkollisjonen mest sannsynlig skyldes menneskelig svikt.

Den eneste mulige varslingsmetoden for stasjonssjefene var å ringe hverandre for å gi beskjed om når det kom tog, melder nyhetsbyrået AP.

Tre tog, som er ett mer enn vanlig, skulle bruke den enkeltsporede strekningen på tirsdag, som kan ha ført til forvirringen på stasjonen i Andria, skriver La Stampa.

Den italienske kvinnen forteller at hun er gravid i åttende måned. Tirsdag var hun med i en togulykke hvor minst 25 mennesker ble drept.

SE VIDEO: En kvinnelig togpassasjer som er gravid i åttende måned ble kastet forover da togene støtte sammen.

– En tid for tårer

På tirsdag kveld besøkte Italias statsminister Matteo Renzi stedet der de to persontogene kolliderte nær Bari. Minst 27 mennesker har mistet livet i ulykken.

Renzi har sagt at han ikke kommer til å gi seg før årsaken til ulykken er klar. På Twitter uttrykte statsministeren sinne og sorg etter ulykken.

– Dette er en tid for tårer, og vi må prøve å få oversikt over ofre og skadde, sa Renzi til pressen i Milano før han reiste til Roma på tirsdag.

Matteo Renzi

SORG: Italias statsminister Matteo Renzi besøkte ulykkesstedet tirsdag kveld. Han uttrykte sorg og sinne etter Italias verste togulykke.

Foto: TIBERIO BARCHIELLI / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt