NRK Meny
Normal

Står uten spor etter skudd mot syklist

Politiet i Malmø står uten spor etter at en mannlig syklist hevdet at han ble beskutt på et sykehusområde i byen i går kveld.

Skyteepisode ved kjøpesenter i Malmø

Store politistyrker rykket ut til en mulig ny skyteepisode utenfor sentrum av Malmø i går kveld.

Foto: Helge Carlsen / NRK

NRK.no-reporter Helge Carlsen i Malmö
Foto: NRK

Mannen, som er i 30-årene og av utenlandsk opprinnelse, var ute og syklet på Cronqvists gata ved kjøpesenteret Mobilia like utenfor Malmø sentrum ved 19-tiden i går kveld.

Han har forklart at noen skal ha avfyrt et skudd mot ham fra noen busker langs veien.

Har ingen spor

Syklisten skal ikke ha blitt truffet av kulen, og forlot åstedet før han tok kontakt med politiet i Malmø.

Store styrker jobbet i går med å sikre spor på området. Det ble blant annet søkt med våpenhunder i området for å lete etter et eventuelt prosjektil. Så langt har letingen vært resultatløs.

Rett etter skytingen observerte syklisten en ukjent mann som løp fra stedet mot Pildammsparken. Også dette området ble gjennomsøkt, men uten resultat.

Video Nok en person skutt i Malmø

NETT-TV: Skyteepisodene skaper frykt i Malmø.

– Vi har ikke funnet noe på stedet som tyder på at det har blitt skutt. Det eneste vi har er syklistens forklaring, forteller Cindy Schönström Larsson i kommunikasjonsavdelingen i Skåne-politiet til NRK.no.

Hørte hvinende lyd

Leif Fransson i Länskriminalavdelingen i Skåne sier det er viktig at de nå får klarhet i om skytingen har funnet sted eller ikke.

– Mannen har hørt en hvinende lyd nær kroppen, noe som naturligvis kan være et skudd som har passert ham, sier Fransson.

Utover denne episoden har det ikke kommet meldinger om andre skuddløsninger i Malmø natt til lørdag. Politiet har hatt store styrker ute i bygatene, både unifornerte og sivile spanere.

– Natten har ellers forløpt rolig, sier Cindy Schönström Larsson.

Etter gårsdagens hendelse har politiet i Skåne fått flere henvendelser fra publikum som enten uttrykker frykt for situasjonen, eller som har kommet med tips og observasjoner.

Larsson forteller at politiet nå i morgentimene skal i møte for å planlegge hvordan de skal jobbe videre utover dagen.

Skyter innvandrere

De siste dagene har det vært flere skudd mot innvandrere i Malmø. torsdag ble to kvinner skutt på gjennom et vindu. Tdiligere samme dag skal en 16 år gammel gutt ha blitt skutt mot.

Onsdag kveld ble tre personer skutt ulike steder i Malmø og flere ble skutt i ryggen tirsdag.

Til sammen etterforsker politiet 15 tilfeller med uforklarlige skyteepisoder siden sommeren. Alle ofrene utenom ett har innvandrerbakgrunn.

Politiet har fått bistand fra en ekspertgruppe som skal utarbeide en profil på en mulig gjerningsmann.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt