Stanser levering av byggematerialer

Israel har på nytt stanset innførsel av byggematerialer til Gaza-stripen etter funn av en flere kilometer lang tunnel mellom Gaza og Israel.

Moshe Yaalon israel

Israels forsvarsminister Moshe Yaalon sier avsløringen av tunnelen har forhindret forsøk på å angripe sivile og soldater i landet.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Tunnelen blir beskrevet som en terror-tunnel og ifølge det israelske forsvaret er den 1,7 kilometer lang og strekker seg 450 meter inn på israelsk territorium. Tunnelen ligger 18 meter under bakken.

- Av sikkerhetsmessige årsaker har hæren besluttet å stanse transport av byggematerialer til Gaza-stripen, sier IDF-talsmann Guy Inbar.

I forrige måned tillot Israel for første gang siden 2007 leveranser av stål og sement til Gaza. Det er ikke klart hvor lenge stansen i leveransene vil vare denne gang. Ifølge hæren er det brukt omkring 500 tonn sement og betong under byggingen av tunnelen, som trolig har vært under bygging i mer enn et år.

- Avsløringen av tunnelen har forhindret forsøk på å angripe israelske sivile og soldater, sier Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

Ifølge forsvarsministeren er funnet av tunnelen ytterligere et bevis på at Hamas fortsetter å forberede terror og konfrontasjoner med Israel.

SISTE NYTT

Siste nytt