NRK Meny
Normal

Stanser bensintilførselen til Gaza

Et israelsk drivstoffselskap stanser leveringen av bensin til Gazastripen. Beslutningen har sammenheng med Hamas' maktovertakelse.

Israelsk stridsvogn
Foto: SAMUEL ARANDA / AFP

Drivstoffleveransene til kraftverkene i det palestinske områdene vil imidlertid fortsette som normalt, opplyser selskapet Dor Alon søndag.

Ny regjering i dag

I dag skal den palestinske kriseregjeringen tas i ed. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas godkjente i natt sammensetningen som skal ledes av Salam Fayyad.

Regjeringen har 11 medlemmer, og alle er uavhengige eksperter, ifølge kilder ved presidentens kontor.

Denne regjeringen kan begynne arbeidet uten nasjonalforsamlingens godkjenning, og kan sitte i 30 dager. Dersom den skal regjere lenger, trenger den nasjonalforsamlingens godkjenning - noe Hamas trolig vil blokkere.

 

I løpet av få uker

Israels nye forsvarsminister planlegger et angrep mot Gaza for å knuse Hamas, ifølge en britisk avis.

Angrepet kan bli gjennomført i løpet av få uker, skriver The Sunday Times i sin nettutgave i dag.

 

- Ikke hvis, men når

Det kan bli utløst av flere Hamas-raketter mot Israel eller nye selvmordsaksjoner.

Avisen viser til anonyme israelske militære kilder, som sier et slikt angrep vil være uunngåelig.

- Israel kan aldri tolerere å grense til et aggressivt Hamastan, sier en kilde som ifølge avisen står Barak nært. Spørsmålet om et angrep er ikke hvis, men når, sier han.

Hardere motstand i Gaza enn i Libanon

Ehud Barak overtar som israelsk forsvarsminister mandag. Men han har allerede før han tiltrer beordret detaljerte planer om å sette inn to panserdivisjoner og en infanteridivisjon, støttet av F-16-fly og angrepsdroner, mot Hamas.

De israelske styrkene venter å bli konfrontert av rundt 12.000 Hamas-soldater med våpen de har konfiskert fra Fatahstyrkene i Gaza i forrige uke. De israelske styrkene kan møte hardere motstand i Gaza enn de gjorde fra Hizbollah i Sør-Libanon i fjor sommer, sier israelske kilder

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt