NRK Meny
Normal

200 000 rammet av styrtregn og oversvømmelse på Sri Lanka

11 mennesker er døde, fem er savnet og 200 000 har måttet rømme fra leirskred og oversvømmelser etter tre dager med styrtregn på Sri Lanka.

Ovesvømmelser i Colombo på Sri lanka

OVERSVØMMELSE: Tre dager med styrtregn har ført til store ødeleggelser på Sri Lanka. Dette bildet er fra morgentrafikken i hovedstaden Colombo på 1. mai.

Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI / Afp

Vannmengdene har ført til en rekke jord- og leireskred som har ødelagt og delvis begravet mange hus. Et kraftig lavtrykk har ført til at det har regnet uavbrutt siden 14. mai. Og regnet er ennå ikke over. Nye satellittbilder viser at det kommer mer.

Laster Twitter-innhold

Det nasjonale krisehåndteringsbyrået prøver å få oversikt, men rapportene spriker. Ifølge BBCs reporter på stedet er 11 bekreftet omkommet og minst fem er savnet. Andre nyhetskilder melder om åtte omkomne, men et høyere antall er savnet. Blant dem som er bekreftet døde er en 10 måneder gammel baby.

Ødelagte hus

1300 hus er ødelagt av flomvannet etter tre dager med uvanlig kraftig styrtregn. 4000 familier har måttet forlate hjemmene sine på grunn av flomvann og leirskred, og mange er evakuert til 10 områder som myndighetene har erklært for trygge.

Tirsdag morgen ble det meldt at rundt 200 mennesker var fanget av flomvannet i Thabbova i Puttalam-distriktet på vestkysten nord for hovedstaden Colombo.

Et stort jordskred i Illukwatta i Kadugannawa ved Kandy tok med seg flere hus og mennesker.

Over 350 mm regn

Kvinne med paraply i Colombo på Sri Lanka

VIND: En kvinne strever med å holde paraplyen oppe i Colombo på Sri Lanka.

Foto: DINUKA LIYANAWATTE / Reuters

Redningsarbeidet ledes av Krisehåndteringsbyrået som bistås av politiet, hæren og marinen i landet.

I Deraniyagala har det falt 355,5 mm, i hovedstaden Colombo 256 mm, Katunayake 262mm, Ratmalana 190mm, Mannar 185,5 mm og i Trincomalee 182,4 mm.

Mann med trishaw i Colombo

VANNSKADE: En mann dytter trishawen sin gjennom oversvømte gater i Colombo på Sri Lanka.

Foto: DINUKA LIYANAWATTE / Reuters

.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt