Spilte gitar mens legene fjernet hjernesvulst

For å unngå skader på hjernen holdt brasilianske Anthony Kulkamp Dias (33) seg bevisst under operasjonen. Blant annet ved å spille Beatles-sanger.

Dias spilte et utvalg av sanger, inkludert The Beatles' «Yesterday», mens han ble holdt bevisst under inngrepet på Nossa Senhora de Conceição Hospital i den sørlige delstaten Santa Catarina i Brasil.

I en pressemelding sier sykehusets kirurger at de lettere kunne kartlegge aktiviteten i Dias' hjerne i sanntid om han ble holdt bevisst, og dermed unngå skader på viktige hjernefunksjoner, skriver NBC News.

Risiko

Operasjonen utføres vanligvis med full narkose, men når svulsten er nær områder som kan påvirke tale og bevegelse, er det en risiko for funksjonstap hvis disse områdene skades.

Dias spilte også en egenkomponert låt til sin nyfødte sønn Emanuel.

– Legene ba meg gjenta en av låtene, så jeg hadde til og med ekstranummer, forteller Dias til det brasilianske nyhetsnettstedet G1.

Fikk problemer med å snakke

Dias, som har spilt gitar profesjonelt i 20 år, oppdaget svulsten for noen måneder siden, 15 dager etter at sønnen ble født. Svulsten førte til at han fikk store problemer med å snakke.

Dias forklarer at han spilte seks låter til bestemte tider under operasjonen.

– Min høyre hånd var litt svakere fordi det var den siden de opererte på. Så jeg stoppet og hvilte innimellom, sier Dias, ifølge The Telegraph.

SISTE NYTT

Siste nytt