Spilte død i over en time – nå hyller hun heltene

Isobel Bowdery (22) hadde spilt død lenge, da hun ikke lenger klarte å holde hikstene tilbake. Nå takker hun mannen som la seg over hodet hennes for å dempe lyden.

Evakuering etter terrorangrep i Paris

FRA GLEDE TIL TRAGEDIE: Redningsarbeidere løper ofre ved konsertsalen til unnsetning.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

«Mens jeg lå på gulvet i blodet til fremmede, og ventet på at en kule skulle ende mitt 22 år lange liv, så jeg for meg hvert ansikt som jeg noensinne har elsket og hvisket: jeg elsker deg,» skriver Isobel Bowdery.

I et Facebook-innlegg som blir delt av flere hundre tusen mennesker, beskriver hun grusomhetene inne i konsertsalen Bataclan fredag kveld.

Hun skulle bare på en konsert i Paris: «Stemningen var så god. Alle var glade, danset og smilte. Vi trodde naivt nok at det var en del av showet da mennene kom inn og startet å skyte.»

Her kan du lese hele innlegget:

Nærmere hundre av dem som var rundt henne, ble drept. En av dem var britiske Nick.

«Bildene av mennene som sirkulerte rundt oss som gribber, vil hjemsøke meg resten av livet,» skriver Bowdery i innlegget som nå sprer seg på Facebook.

Takker heltene

Hun beskriver gråtende, voksne menn som holdt kroppene til sine døde kjærester i armene. Hun beskriver følelsen av å snart skulle dø.

Men hun skriver også at heltene hun møtte denne kvelden, gjør henne sikker på at verden kan bli et bedre sted:

«Til mannen som beroliget meg og risikerte livet sitt for å prøve og dekke hjernen min mens jeg klynket. Til paret som med sine siste kjærlighetserklæringer fikk meg til å tro på det gode i verden. Til politiet som lyktes med å redde hundrevis av mennesker. Til komplett fremmede som plukket meg opp fra veien og trøstet meg i løpet av de 45 minuttene jeg virkelig trodde gutten jeg elsket var død. Til den skadde mannen jeg forvekslet ham med, og som deretter holdt meg og fortalte meg alt skulle bli bra – til tross for at han selv var alene og redd. Til kvinnen som åpnet døren sin til de overlevende. Til vennen som tilbød meg husly og gikk ut for å kjøpe nye klær, så jeg ikke behøvde å ha på meg den blodbefengte toppen. Til alle dere som har sendt omsorg og støttemeldinger. Du får meg til å tro at denne verden har potensial til å bli bedre.»

Bowdery avslutter innlegget med sende kondolanser til de pårørende.

Hun skriver at det nå er opp til resten av oss å ikke la terroristene vinne, ved å leve livet, slik de uskyldige ofrene ikke får gjort.

Folk trøster hverandre utenfor konsertlokalet Bataclan

OVERLEVENDE: Folk trøster hverandre utenfor konsertlokalet Bataclan.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters/NTB Scanpix
Barn i Agartala i India viser solidaritet med ofrene etter terroangrepene i Paris
Foto: JAYANTA DEY / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt