Spikerbombe utenfor moske rett etter drept soldats begravelse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Eksplosjonen blir behandlet som et terrorangrep, ifølge britisk politi.

Ingen ble skadd i eksplosjonen utenfor moskeen i Tipton nær Birmingham fredag klokken 13 norsk tid. Britisk antiterrorpoliti ble sendt ut til stedet etter at flere beboere rapporterte å ha hørt kraftige smell i nærheten av moskeen, og flere gater har blitt sperret av i søk etter gjerningspersonene, skriver Sky News.

Det skal ha blitt funnet spiker og skraprester på stedet.

Hendelsen fant sted samme dag som soldaten Lee Rigby ble begravet. Rigby ble drept på åpen gate i London i mai, og to britiske muslimer er siktet for drap.

Siden den grufulle hendelsen har høyreekstreme grupper tatt til orde for å «fjerne muslimske drapsmenn fra gatene». En moské i London ble stukket i brann kort tid etter drapet, og ifølge politiet har det vært en økning i antall angrep på muslimer siden drapet på Rigby.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lee Rigbys båre

Eksplosjonen fant sted kun en time etter begravelsen til soldaten Lee Rigby.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

– Kunne gått mye verre

Moskeen i Tipton hadde tre besøkende på tidspunktet da bomben gikk av.
Den ville vanligvis vært fullstappet på en fredag på tidspunktet bomben gikk av, men fredagsbønnen hadde blitt utsatt én time.

Rai Khan var en av de tre besøkende som var til stede på moskeen da bomben gikk av. Han mener at det var flaks at bønnen ble utsatt.

– Ellers ville det vært stappfullt med folk her, og konsekvensene ville vært langt mer alvorlige, sier han til den britiske avisen Daily Mail.

– Nå ble bare et par vinduer knust og noen biler skadet. Det kunne vært så mye verre.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt