Spikerbombe utenfor moske rett etter drept soldats begravelse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Eksplosjonen blir behandlet som et terrorangrep, ifølge britisk politi.

Ingen ble skadd i eksplosjonen utenfor moskeen i Tipton nær Birmingham fredag klokken 13 norsk tid. Britisk antiterrorpoliti ble sendt ut til stedet etter at flere beboere rapporterte å ha hørt kraftige smell i nærheten av moskeen, og flere gater har blitt sperret av i søk etter gjerningspersonene, skriver Sky News.

Det skal ha blitt funnet spiker og skraprester på stedet.

Hendelsen fant sted samme dag som soldaten Lee Rigby ble begravet. Rigby ble drept på åpen gate i London i mai, og to britiske muslimer er siktet for drap.

Siden den grufulle hendelsen har høyreekstreme grupper tatt til orde for å «fjerne muslimske drapsmenn fra gatene». En moské i London ble stukket i brann kort tid etter drapet, og ifølge politiet har det vært en økning i antall angrep på muslimer siden drapet på Rigby.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lee Rigbys båre

Eksplosjonen fant sted kun en time etter begravelsen til soldaten Lee Rigby.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

– Kunne gått mye verre

Moskeen i Tipton hadde tre besøkende på tidspunktet da bomben gikk av.
Den ville vanligvis vært fullstappet på en fredag på tidspunktet bomben gikk av, men fredagsbønnen hadde blitt utsatt én time.

Rai Khan var en av de tre besøkende som var til stede på moskeen da bomben gikk av. Han mener at det var flaks at bønnen ble utsatt.

– Ellers ville det vært stappfullt med folk her, og konsekvensene ville vært langt mer alvorlige, sier han til den britiske avisen Daily Mail.

– Nå ble bare et par vinduer knust og noen biler skadet. Det kunne vært så mye verre.

SISTE NYTT

Siste nytt