NRK Meny
Normal

Spesialstyrker omringer TV-huset i Kiev

TV-huset i Ukrainas hovedstad Kiev er omringet av store politistyrker. Det rapporterer lokale medier, ifølge Sveriges Radio.

Ukraina protest

President Viktor Janukovitsj' nei til samarbeidsavtalen med EU har ført til store protester.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

Tre busser med opprørspoliti blokkerer bygget, som huser Ukrainas radio og den statlige TV-kanalen, melder den svenske radiokanalen.

De regjeringskritiske protestene i landet går i dag inn i sin sjuende dag.

I en twitter-melding skriver Sveriges utenriksminister Carl Bildt at spesialstyrker har tatt kontroll over tv-tårnet i Kiev.

I Ukraina har det vært store demonstrasjoner de siste par ukene, etter at president Viktor Janukovitsj vendte tommelen ned for en samarbeidsavtale med EU.

Onsdag møtte Europarådets leder Thorbjørn Jagland representanter for opposisjonen og statsministeren i landet i et forsøk på å løse i den fastlåste situasjonen i landet.

Torsdag var nærmere 40 utenriksministre fra landene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) var samlet i den ukrainske hovedstaden. En av dem var utenriksminister Børge Brende som mener president Viktor Janukovitsj må gå i dialog med demonstrantene og revurdere sitt nei til avtalen med EU.

– Hele nasjonen må nå ta stilling til det som er den viktigste beslutningen for Ukraina siden murens fall, sa Brende da han besøkte landet.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt