NRK Meny
Normal

Intet nytt om Jacksons begravelse

Familien til Michael Jackson har ennå ikke kommet frem til en dato for begravelsen. De venter på resultatene fra den andre obduksjonsrapporten.

Joe Jackson og Al Sharpton

Joe Jackson, Michael Jacksons far, sammen med pastor Al Sharpton på en pressekonferanse i Encino, Los Angeles, i kveld.

Foto: Charles Dharapak / AP

Kristian Aanensen
Foto: NRK

Spekulasjonene går høyt om hvor og når Michael Jacksons begravelse skal finne sted.

Det var ventet at det skulle komme en avklaring på en pressekonferanse i kveld, med blant andre Michael Jacksons far, Joe Jackson, men slik ble det ikke.

Jackson kom til pressekonferansen sammen med pastor Al Sharpton. Pastoren har vært sammen med familien den siste tiden, blant annet sammen med pappa Jackson under søndagens BET Awards.

– Det var godt for Joe å være med på BET Awards, og se den kjærligheten som ble vist Michael der, sa Sharpton på pressekonferansen.

Se hele pressekonferansen her!

Kan gjøre Neverland til et nytt Graceland

Det spekuleres her i Los Angeles i om Sharpton planlegger en verdensomfattende markering, og en privat seremoni. Jacksons far var ikke helt tydelig på dette punktet.

– Seremonien vil ikke være helt offentlig, men ikke helt privat heller, sa han på pressekonferansen, som ble holdt i Encino der Jacksons foreldre bor.

Mange mener at Jackson bør begraves på hans eventyrranch Neverland i Santa Barbara, som eies av en stiftelse. Hvis han blir gravlagt der, vil nok Neverland ligne på Elvis’ Graceland, der tusenvis av fans valfarter hvert år.

Vil unngå 4. juli

Tidligere har det vært spekulert i om det hele vil finne sted på onsdag denne uken, og at Michael Jackson vil ligge på en lit de parade i en basketballhall frem til det, men det virker mindre og mindre sannsynlig.

Noen mener at familien vil holde begravelsen på fredag denne uken, dagen før den amerikanske nasjonaldagen.

Andre mener familien vil vente, slik at begravelsen ikke kommer så tett på nasjonaldagen. De tror heller at de vil vente helt til fredag neste uke, med å begrave pop-kongen.

– Barna hører hjemme her

I dag ble det også klart at Michael Jacksons mor Kathrine Jackson offisielt har søkt om foreldreretten for hans tre barn. Samtidig som det ikke er funnet noe testamente enda, noe som gir barnas verge kontroll over Michael Jacksons formue, en formue det er knyttet stor usikkerhet til.

Kjendisnettstedet TMZ.com skriver derimot i dag at Jacksons advokat skal ha funnet et testamente, men det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til om dette er sant, og eventuelt hva det inneholder.

Jacksons far kunne fortelle at de ikke har sett testamentet ennå. På spørsmål om hvem som skal ha foreldreretten over barna sa han at det var hos dem de hørte hjemme.

– Vi skal ta oss av dem og gi dem en utdannelse. Vi har luft og rom nok til dem her, slik at vi kan gi dem all den hjelpen de trenger.

Det har lenge vært en kjent sak at Jackson i flere år har brukt mer penger enn han har tjent, blant annet har han brukt sine del av Beatles-rettighetene som pant i flere store refinansieringer.

Det er også ventet at avtalen som Debbie Rowe, moren til de to eldste barna, gjorde med familien i 2006 igjen vil bli trukket frem. Og flere eksperter på foreldrerett her i USA, sier hun kan ha en god sjanse til å vinne frem i en eventuell rettssak.

Michael Jaksons yngste sønn, Prince Michael II, ble født av en surrogat mor, og hun er fortsatt ukjent.

Lekket obduksjonsrapporten

I dag lekket også deler av obduksjonsrapporten ut til pressen, Der ble det kjent at Jackson hadde magesekken full av piller og at han var svært avmagret og skallet.

Men TMZ.com hevder at denne rapporten er fabrikkert og falsk. Jacksons rettmedisiner sier at opplysningene, som skal ha blitt lekket til The Sun, ikke kommer fra dem.

Han bekrefter til TMZ at noen av opplysningene er falske.

Jacksons far sier at obduksjonsrapporten ikke er ferdig, og at de avventer detaljene rundt begravelsen til de har sett den endelige rapporten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt