Her sparker statsministerens rådgiver en pårørende

Rådgiveren til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdoğan eksploderte og sparket en pårørende som protesterte da Erdogan besøkte gruvebyen Soma i går. Bildet har vakt storm og raseri i Tyrkia.

Yusuf Yerkel sparker en pårørende i Soma

Statsministerens rådgiver Yusuf Yerkel sparker en rårørende i Soma som protesterte mot statsministerens besøk i gruvebyen. Mannen blir holdt nede av to soldater fra sikkerhetsstyrkene mens Yerkel sparker.

Foto: STRINGER / Reuters

Rådgiveren, Yusuf Yerkel, ble fotografert da han sparket den sørgende mannen, og bildet er gjengitt i flere tyrkiske medier. Det har utløst massivt raseri i et land som er rammet av den dødeligste gruveulykken i landets historie.

Sparket kom under statsministerens besøk onsdag ettermiddag. Stemningen i Soma var meget opphisset da statsministeren, omringet av et titall svartkledde livvakter og mengder av soldater og politifolk, møtte folk utenfor den sammenraste gruven.

Identifisert på sosial medier

Bildet er delt en rekke ganger på sosiale medier. Rådgiveren ble også gjenkjent og identifisert på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

På bildet under er rådgiveren identifisert ved at twitreren anfırçınıtli har samnenlignet bilder av sikkerhetsvaktene i Erdoğans følge. På bildet har hun satt rød ring rundt og sammenlignet Yerkels ansikt på forskjellige bilder, og på den måten identifisert ham.

Laster Twitter-innhold

Ble buet ut

De sørgende innbyggerne anklaget statsministeren for å ha skyld i gruveulykken gjennom sin privatiseringspolitikk. Folkemengden kom med høylytte rop og piping, og flere oppfordret Erdoğan til å trekke seg som statsminister.

Besøket ble ikke den kondolansevisitten som Erdoğans rådgivere hadde planlagt. Stemningen ble så amper underveis at statsministerens livvakter måtte geleidet ham inn i et supermarked for å slippe unna de rasende innbyggerne.

Sparkene kom ifølge den tyrkiske avisa Today's Zaman idet Erdoğan skulle forlate Soma.

Sparket flere ganger

Politiet hadde fått kontroll på en demonstrant som hadde sparket en av bilene i statsministerens følgel. Mannen lå på bakken og politiet var i ferd med å forhøre ham, da rådgiverens passerte.

Ifølge øyenvitner var Yerkel rasende og sparket demonstranten tre eller fire ganger mens han lå på bakken.

Yerkel selv har overfor BBC innrømmet at det er ham som sparker på bildet, og han har varslet at han vil komme med en erklæring senere i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt