NRK Meny
Normal

Spansk festival kritiseres: Akrobat falt 30 meter fra glassbur og døde

Akrobaten Pedro Aunión døde da oppvisningen hans under festivalen Mad Cool i den spanske hovedstaden gikk helt galt.

Pedro Aunion

DØDE: Pedro Aunión var spansk, men bodde i Brighton i Storbritannia.

Foto: Handout / AFP

Aunión befant seg i et glassbur som hang i en kran 30 meter over bakken da han falt i døden fredag kveld.

Nå analyserer politiet videobilder av hendelsen som de håper vil hjelpe dem med å kunne fastslå årsaken til ulykken. Et av spørsmålene politiet søker svar på, er om sikkerhetsutstyret sviket eller om det var festet feil, skriver El Pais.

Ifølge den spanske avisen har hendelsen utløst voldsomme reaksjoner. Festivalen kritiseres blant annet for ikke å ha avlyst og for å ha gitt for dårlig informasjon om hva som hadde skjedd til publikum, og til band og artister som skulle spille.

Ulykken skjedde i nærheten av festivalens hovedscene der Green Day spilte kort tid etterpå. Det amerikanske rockebandet skal angivelig ikke ha visst noe om hva som hadde skjedd da de spilte sin konsert.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

«Våre tanker og bønner går til hans familie og venner», skriver bandet på Twitter.

Protest foran inngangen

Festivalledelsen kom lørdag med en kort uttalelse der de skriver at de «beklager den fryktelig hendelsen».

«Av sikkerhetsgrunner har festivalen besluttet å fortsette med programmet. Vi sender våre ektefølte kondolanser til han familie», het det videre.

Mad cool

PROTESTERTE: «Prisen for billetten din er ikke verdt et liv» ropte demonstranter som reagerer på at festivalen ikke har valgt å avlyse.

Foto: Paul White / AP

Som en protest mot avgjørelsen om å fortsette arrangementet samlet det lørdag seg om lag 50 mennesker til en demonstrasjon foran hovedinngangen til festivalen. Initiativet kom fra en fagforening for musikere, underholdere og komponister. «Ingen flere dødelig ulykker. Sikkerhet og verdig forhold nå», var demonstrantenes budskap.

Pedro Aunión bodde i Brighton i Storbritannia, og hadde kommet til hjemland for å opptre på festivalen. I tillegg til å drive med akrobatikk studerte han spansk dans og moderne dans. Han drev sitt eget eksprimentielle dansekompani som kombinerer teater, dans og akrobatikk, ifølge El Pais.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt