Søster til Nice-terroristen: Han var psykisk syk

Mannen bak terrorangrepet i Nice gikk til psykolog i flere år og slet psykisk, forteller søsteren hans.

Dette er Nice-terroristen

31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte torsdag kveld en lastebil inn en folkemengde i Nice, og tok livet av minst 84 mennesker.

Foto: Splash News / Splash News

– Min bror hadde psykiske problemer, fortalte søsteren til 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, til nyhetsbyrået Reuters.

Familien har overlevert en rekke dokumenter til politiet som viser at Lahouaiej-Bouhlel over lang tid ble behandlet av psykolog.

Faren: Ikke radikalisert

Faren til gjerningsmannen har uttalt til den franske TV-stasjonen RTL at sønnen ikke var islamist eller radikalisert, men hadde slitt med alvorlige psykiske plager i mange år.

Bouhel er kjent av politiet fra tidligere, men ikke av etterretningstjenesten. Han har aldri blitt sett på som en ytterliggående islamist.

Bouhlel hadde sannsynligvis forbindelser til radikal islam, mener Frankrikes statsminister Manuel Valls. Det er uklart hvorvidt Valls uttalelser fredag kveld er basert på nye resultater fra etterforskningen, eller hans egne antakelser.

Nabolaget der den antatte gjerningsmannen Mohamed Labouaiej Bouhlel, bodde i Nice

Nabolaget der den antatte gjerningsmannen Mohamed Labouaiej Bouhlel, bodde i Nice.

Foto: Mari Reisjå / NRK

«Ny type angrep »

Den franske innenriksministeren Bernard Cazeneuve sier at gjerningsmannen etter Nice-angrepet «må ha blitt radikalisert veldig raskt».

Cazeneuve kalte angrepet i Nice «en ny type angrep», som han understreker er vanskelig å bekjempe.

– Dette angrepet viser hvor ekstremt vanskelig det er å bekjempe terrorisme, sa innenriksministeren etter et møte med regjeringsmedlemmer lørdag.

Trebarnsfar

Bouhlel var far til tre barn og skilt eller separert. Han bodde bydelen Abattoir i den nordlige delen av Nice. Opprinnelig var han fra byen Msaken i Tunisia og flyttet til Frankrike i 2005.

Han hadde et kriminelt rulleblad. I mars ble han dømt til seks måneder betinget fengsel for å ha kastet en trepalle på en annen bilfører etter et trafikkuhell.

Torsdag kveld kjørte 31-åringen en hvit lastebil inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice på Bastille-dagen. 84 mennesker er bekreftet døde.

Politiet lyser på lastebilen

Lastebilen kjørte inn i folkemengden i Nice på Frankrikes nasjonaldag.

Foto: NADER EL SHAFEI / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt