NRK Meny
Normal

Sørkoreansk fly begynte å brenne rett før avgang

Rundt 300 passasjerer i tillegg til besetning ble evakuert da et Korean Air-fly begynte å brenne på Haneda-flyplassen i Tokyo fredag.

fly begynte å brenne i Tokyo

Flyet fra Korean Air skulle ta av til Seoul da brannen startet.

Foto: KYODO / Reuters

Det var en av motorene i flyet som tok fyr rett før flyet skulle ta av til Gimpo internasjonale lufthavn i Sør-Koreas hovedstad Seoul, skriver AFP.

– Flyet hadde en brann i motor nummer en, sier en talsperson for Korean Air til nyhetsbyrået.

Tv-bilder viser flyet omringet av brannbiler og et område under flyets venstre vinge dekket av skum. Flyets oppblåsbare nødsklier hadde alle blitt utløst.

– Flyet som var på vei til Gimpo-flyplassen fra Haneda hadde 302 passasjerer og 17 besetningsmedlemmer om bord. Brannen ble slukket, sier talspersonen.

Artikkelen fortsetter under bildet

fly begynte å brenne i Tokyo

Passasjerene ser på slukningsarbeidet etter evakueringen. Over 300 passasjerer ble evakuert, men det skal ikke være snakk om noen alvorlige skader hos noen av dem.

Foto: KYODO / Reuters

Det kom masse røyk fra flyet da det skulle ta av natt til fredag norsk tid, opplyser det japanske samferdselsdepartementet til AFP. Passasjerer og besetning ble evakuert og det skal ikke være snakk om noen personskader, men japansk TV meldte at rundt 30 personer hadde opplyst at de følte seg uvel etterpå.

Hendelsen førte til at japanske luftfartsmyndigheter midlertidig måtte stenge flyplassen, som er en av de travleste i Japan.

Haneda-flyplassen ligger 15 kilometer sør for Tokyo sentrum og er en av verdens travleste flyplasser. Den hadde i fjor 75 millioner passasjerer.

fly begynte å brenne i Tokyo

Det var en av motorene til flyet som begynte å brenne.

Foto: Masanobu Kumagai / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt