NRK Meny
Normal

Statsministeren i Sør-Korea går av etter fergeulykken i påsken

Sør-Koreas statsminister Chung Hong-won går av etter regjeringens håndtering av fergekatastrofen i landet 16 april.

Fergeulykke Sør-Korea, dykkere
Foto: YONHAP / Reuters

Fergen sank under overfarten fra fastlandet til utfluktsøya Jeju. Over 300 mennesker, de fleste elever og lærere fra et gymnas i utkanten av hovedstaden Seoul, døde eller er fortsatt savnet etter ulykken.

Barna ble bedt om å holde seg i lugarene, mens de avventet nærmere ordre fra redningsmannskapene. Det bekreftede tallet på omkomne er nå 187.

Statsministerens avgang ble godkjent av President Park Geun-hye. – Det å sitte i denne stillingen er blitt en for stor belastning for regjeringen, sa Chung i en kort kommentar søndag. – På vegne av regjeringen beklager jeg de mange problemene som oppsto under håndteringen av denne katastrofen.

Chung ble buet ut, og noen kastet en flaske vann på ham da han besøkte sørgende foreldre etter ulykken. Det har skapt raseri blant pårørende og andre at redningsaksjonen kom så sent i gang, og at informasjonen var for dårlig.

Den lokale utdanningsmyndigheten sendte tekstmeldinger til foreldrene like etter at fergen hadde gått ned, om at alle elevene var reddet, i følge lokale medier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt