Her søker de i mørke etter savnede

Den sør-koreanske kystkvakten har offentliggjort en video av redningsaksjonen etter skipsforliset fredag. 46 soldater er fortsatt savnet etter ulykken.

Video Kystvaktens video av skipsforliset

Det umiddelbare redningsarbeidet bød på vanskeligheter for den sør-koreanske kystvakten.

Vind, store bølger og leting i mørke til tross - 58 av skipets mannskap, inkludert kapteinen av skipet, ble reddet ut. Se video av arbeidet øverst i saken.

Les saken: Sørkoreansk skip sank, 40 savnet

På rutinemessig patrulje

Sør-koreanske marinefartøy patruljerer der skipet Cheonan gikk ned

Sør-koreanske marinefartøy patruljerer der skipet Cheonan gikk ned.

Foto: Jo Yong-Hak / Scanpix/Reuters

Den 1200 tonn tunge korvetten Cheonan var på en rutinemessig patrulje fredag kveld da en eksplosjon om bord forårsaket et hull som rev skipet i stykker i løpet av minutter, ifølge kaptein Choi Won-il.

Eksplosjonen omtales som en av landets verste sjømilitære katastrofer. Årsaken er foreløpig ukjent, men sør-koreanerne var tidlig ute med å legge skylden for ulykken på Nord-Korea . Dette har imidlertid senere blitt avvist av talsmenn for regjeringen.

Les mer: – Nord-Korea trolig ikke innblandet i forlis

– Kan være i live i vanntette lugarer

Været har også stanset det videre arbeidet med å få mannskapet ut av det sunkne skipet. 46 er fortsatt savnet, og skal befinne seg inne i skipet.

I går uttalte en militær tjenestemann til nyhetsbyrået AP at hele mannskapet kan være i live, fanget i vanntette lugarer om bord. Han var imidlertid rask til å tilføye at de 46 kun har få timer med oksygen igjen for å overleve.

Det ble satt inn dykkere for å bistå med redningsarbeidet for å få de innesperrede ut av skipet.

SISTE NYTT

Siste nytt