NRK Meny
Normal

– Denne kan treffe kontorvinduet til ledelsen i Nord-Korea

To dager etter Nord-Koreas atomprøvesprengning viser Sør-Korea frem et missil som angivelig kan treffe hvor som helst i nabolandet i nord.

Sør-Koreas nye kryssermissil

Sør-Korea innkalte til pressekonferanse for å vise frem det nye kryssermissilet.

Foto: South Korean Defence Ministry / Afp

Sør-Koreas nye kryssermissil

Missilet avfyrt fra et krigsskip.

Foto: Ap

Sør-Koreas forsvarsdepartement innkalte torsdag til en pressekonferanse for å vise militære og teknologiske muskler, melder AFP.

Departementets talsmann Kim Min-Seok viste bildene av et kryssermissil som blir avfyrt fra et krigsskip og en ubåt, og fortalte at våpenet kunne nå alle mulige mål i Nord-Korea.

– Kryssermissilet vi viser frem i dag er et presisjonsvåpen som kan identifisere og treffe kontorvinduet til ledelsens hovedkvarter i nord, sier han.

Våpenet ble annonsert i april i fjor, og er nå ferdigstilt.

Talsmannen understreker at missilet har «dødelig destruktiv kraft», og mener det kan brukes til å holde fiendens hovedkvarter i sjakk dersom det blir nødvendig.

– Med dette missilet kan vi treffe et hvilket som helst anlegg, utstyr eller individuelt mål i nord. Hvor som helst, og når vi ønsker, sier generalmajor Ryu Young-Jeo.

Sør-Koreas forsvarsdepartement innkalte torsdag til en pressekonferanse for å vise militære og teknologiske muskler.

VIDEO: Sør-Korea viste militære muskler.

– Øker faren for krig

Etter den siste atomprøvesprengingen advarte Nord-Korea sine naboer om at de vil fortsette utviklingen av ballistiske missiler, som etterhvert vil kunne true Sør-Korea, Japan og amerikanske baser i området.

Samtidig varslet Sør-Korea at de vil sette opp farten i utviklingen av missiler med en rekkevidde som dekker hele Nord-Korea.

I oktober i fjor ble Sør-Korea enige med USA om å tredoble rekkevidden for å holde tritt med Nord-Korea.

USA har nesten 30.000 soldater i Sør-Korea, og har lovet beskyttelse mot eventuelle angrep fra nord. Nord-Korea anklager USA for å være dobbeltmoralske, og refererer stadig til Sør-Korea som «marionetter».

«USAs fiendtlige politikk mot Nord-Korea øker faren for krig på Korea-halvøya for hver dag som går, og setter global fred og sikkerhet i fare,» heter det i en melding fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå.

Les også: – Kim fortsetter i sin fars fotspor
Les også: – Nord-Korea forsøker å sprenge vei til nye forhandlinger

Sør-Koreas nye kryssermissil

Missilet avfyrt fra en ubåt.

Foto: Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt