Sør-Korea har gjennomført rakettest

Sør-Korea har utført en missiløvelse som svar på Nord-Koreas kjernefysiske prøvesprengning søndag, melder nyhetsbyrået Yonhap.

South Korea Koreas Tensions

RAKETTEST: Sør-Korea har utført en rakettest som svar på Nord-Koreas kjernefysiske prøvesprengning, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Foto: AP

Flere ballistiske missiler har truffet utpekte mål i Kinahavet, opplyser ledere i det sørkoreanske militæret til Yonhap. Sør-Koreas flyvåpen deltok også i øvelsen.

Avstanden til disse målene var den samme som til området der Nord-Korea tester sine atomvåpen.

Tidlig mandag morgen gjennomførte Sør-Koreas forsvar en større militærøvelse som blant annet gikk ut på å øve på å angripe Nord-Koreas testområde for atomvåpen. Det melder CNN. Det ble skutt opp flere raketter, mens jagerfly øvde på å ramme et mål.

Les også: Tønnesson: – Må regne med flere prøvesprenginger fremover

Sterkere press og hardere FN-sanksjoner mot Nord-Korea er nødvendig for å oppnå dialog. Det mener Japans statsminister Shinzo Abe og Sør-Koreas president Moon Jae-in. De to statslederne er enige om dette etter en telefonsamtale mandag morgen, ifølge Reuters.

KimmJong Un

SKAPER FRYKT: Nord-Koreas leder Kim Jong UN på en tv-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Landets atomtester den siste tiden skaper frykt i på Koreahalvvøya.

Foto: Ahn Young-joon / AP

– Nord-Korea forstår bare en ting

– Sør-Korea oppdager nå, slik jeg har fortalt dem, at deres snakk om forsoning med Nord-Korea ikke vil fungere. De forstår bare én ting, skrev USAs president Donald Trump på Twitter søndag.

Nord-Koreas kjernefysiske prøvesprengning har blitt fordømt verden over. FNs sikkerhetsråd vil mandag diskutere et svar på Nord-Koreas handlinger.

Søndag oppfordret den sørkoreanske presidenten Moon Jae-In til «strengest mulig straff» mot Nord-Korea, inkludert nye FN-sanksjoner.

– Moon har bedt om alle mulige diplomatiske tiltak, inkludert sanksjonsresolusjoner i FNs sikkerhetsråd som fullstendig isolerer Nord-Korea, siterer sikkerhetsrådgiver Chung Eui-Yong ham på etter et møte i det sørkoreanske sikkerhetsrådet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt