NRK Meny
Normal

Sør-Korea fant nok en drone

Det sørkoreanske forsvaret har funnet en tredje drone søndag. Sørkoreanerne mistenker at også dette ubemannede flyet ble sendt ut av det nordkoreanske militæret.

Den styrtede dronen ble funnet på øya Baengnyeongdo

Denne styrtede dronen ble funnet på øya Baengnyeong nær grensen til Nord-Korea mandag i forrige uke. Det sørkoreanske forsvaret fant søndag nok en drone.

Foto: YONHAP / Reuters/NTB Scanpix

Det sørkoreanske forsvaret opplyser at de har funnet en uidentifisert drone øst i landet søndag, melder nyhetsbyrået AFP.

Sørkoreanerne mistenker at også dette ubemannede flyet er kommet fra Nord-Korea. Funnet skjer etter at sørkoreanske myndigheter har gjort to lignende funn nær grensen til Nord-Korea de siste ukene.

Den tredje dronen er utstyrt med kamera som har tatt bilder av grensen, og har et lignende utseende som de to første.

Malt lyseblå og utstyrt med kameraer

Begge de to første ubemannede flyene var omtrent en meter lange og to meter brede, malt lyseblå og utstyrt med kameraer som hadde tatt flere hundre bilder av grenseområdene, Sør-Koreas hovedstad Seoul og presidentboligen.

Den første dronen ble funnet i byen Paju, nord for Seoul, 24 mars. Den andre dronen ble funnet mandag på øya Baengnyeong nær den omstridte grensen mot Nord-Korea.

Myndighetene fastslo at disse er overvåkingsdroner sendt fra Nord-Korea.

En talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement sa man ser på dronene som en trussel, selv om de er enkle, og har til vurdering hvordan de kan oppdages tidlig.

Nord- og Sør-Korea skjøt granater mot hverandre

Nord- og Sør-Korea skjøt mandag hundrevis av granater over den omstridte sjøgrensen mellom landene.

Innbyggerne på to sørkoreanske øyer ble sendt i tilfluktsrom. Under en øvelse skjøt nordkoreanerne 500 granater, og rundt 100 av dem havnet på sørkoreansk side av grensen.

Sør-Korea svarte etter om lag en halv time med å skyte over 300 granater over på Nord-Koreas side av sjøgrensen. Begge siders granater falt ned i sjøen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt