Sør-Korea gjør store militære endringer

Landet kunngjorde torsdag at de vil gjennomføre omfattende militære omrokkeringer for å styrke troppene mot trusler fra Nord-Korea.

Sørkoreanske soldater er klare for øvelse

Sørkoreanske soldater, her avbildet i øvelse.

Foto: Kim Hyun-tae / Ap

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet forteller at omrokkeringene omfatter 111 offiserer, melder AFP. 75 fra hæren, 11 fra marinen og 22 fra luftforsvaret.

– Men denne endringen vil det militære jobbe for å bygge opp sterke bevæpnede styrker som kan kjempe og vinne i fremtiden, sier president Lee Myung-Bak.

Kampanjen skal være en del av en reform som Myung-Bak har frontet etter forliset av et sørkoreansk krigsskip i mars. 46 liv gikk der tapt.

Etterlysninger etter en ny reform ble ikke mindre etter at Nord-Korea angrep den sørkoreanske øya Yeonpyeong 23. november. To sivile og to soldater ble da drept.

Ny øvelse

Sørkoreanske krigsskip

Sørkoreanske krigsskip seglar utanfor øya Yeonpyeong som vart angripen av Nord-Korea i november.

Foto: Kim Hyun-tae / Ap

Tross advarsler fra Nord-Kora startet amerikanske og sørekoreanske marinefartøy i slutten av november en varslet militærøvelse i Gulehavet, vest for den koreanske halvøya.

Torsdag annonserte myndighetene i Sør-Korea at de vil gjennomføre en ny militærøvelse, denne gangen på nettopp øya Yeonpyeong.

Øvelsen vil finne sted mellom 18. og 21. desember.

Les også: - Ber journalistar dra frå øya Yeonpyeong

– Stans angrepene

En ny hær-sjef tiltrådte torsdag etter at hans forgjenger, General Hwang Eui-Don, sluttet etter en kontroversiell eiendomsinvestering.

Den nye forsvarsministeren Kim Kwan-Jin, som ble tilsatt etter at den forrige ministeren ble kastet på dør, har lovet å bruke makt hvis Nord-Korea angriper landet på nytt.

Les også: Sør-Korea forbereder seg på nye angrep

Tidligere denne måneden gikk USAs utenriksminister Hillary Clinton ut og sa hun håpet Kina ville gi klar beskjed til Nord-Korea om å stanse angrepene på Sør-Korea.

Røykskyer stiger fra Yeonpyeong

Røykskyer stiger fra Yeonpyeong etter angrepet fra Nord-Korea.

Foto: STR / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt