NRK Meny
Normal

Sønnen til tidligere statsminister funnet i live

Ali Haider Gilani, sønnen til den tidligere statsministeren i Pakistan, er funnet i live. Tre år etter at han ble bortført av væpnede menn.

Ali Haider Gilani er en kandidat for Pakistans People Party i det kommende valget. Øyevitner sier kidnapperne kom i en sort Honda og en motorsykkel, før de startet å skyte.

Video: Her blir Ali Haider Gilani bortført i 2013. I dag ble han funnet i god behold i Afghanistan.

Rett før valget i 2013 ble Ali Haider Gilani, som selv stilte til valg, overmannet av væpnede menn som kom kjørende i biler og på motorsykler.

Funnet av amerikanerne

De skjøt og drepte en livvakt og en valgmedarbeider, før de tok med seg den unge politikeren og sønnen til tidligere statsminister i Pakistan, Yousaf Raza Gilani og kjørte til Afghanistan.

Dette ble starten på tre år med forhandlinger, uvisshet og trusler.

I dag kom den gode nyheten. Gilani har blitt reddet i en aksjon ledet av afghanske og amerikanske sikkerhetsstyrker i Ghanzi, sentralt i Afghanistan.

Nå skal han flys hjem til Pakistan.

– Jeg har ennå ikke snakket med ham, men min far, som er i Afghanistan har bekreftet nyheten, sier broren hans Abdul Qadir Gilani til nyhetsbyrået AFP.

Klaget over manglende sikkerhet

Ali Haider Gilani stilte til valg til provinsforsamlingen i Punjab, og representerte Pakistan People's Party da han ble kidnappet, mens hans far, Yousaf Raza Gilani, var statsminister i Pakistan i nesten fire år fra 2008.

Og han klaget flere ganger over at sikkerhetstiltakene rundt familien ikke var gode nok i forkant av kidnappingen. Det til tross for at de flere ganger hadde mottatt trusler fra Taliban.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt