NRK Meny
Normal

Sommerleir i Gaza angrepet

Maskerte og bevæpnede menn stormet en FN-leir for barn på Gaza-stripen i dag.

Angrep mot FN-leir i Gaza

FN-ansatte kartlegger skadene etter at ukjente gjerningsmenn angrep en leir for barn på Gaza-stripen.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Rundt 30 maskerte menn med geværer tok seg inn i leiren natt til søndag. Mennene rev i stykker telt og satte fyr på lagre.

Angrepet skjer kort tid etter at militante palestinere beskyldte FN for å fremme umoral i området, ifølge Reuters.

Reagerer på danseundervisning

For to dager siden kom den hittil ukjente gruppen «Hjemlandets frie» med en erklæring hvor de kritiserte arrangørene for at skolejenter skal læres opp i trening, dansing og umoral på sommerleiren for over 250.000 flyktningebarn som starter 12. juni.

– Det er ingen tvil om at denne vandalismen er knyttet til en viss grad av ekstremisme. Det er et angrep på barnas glede, sier leder for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) John Ging.

Han understreker at jenter og gutter skal holdes adskilt i leiren i tråd med de kultureller og religiøse tradisjonene som gjelder i regionen.

Lar seg ikke skremme

– De gode nyhetene for barna og deres foreldre er at UNRWA ikke vil la seg trakassere av slike angrep. Gazas barn fortjener å smile, sier Ging som lover at leiren vil bli arrangert som planlagt.

UNRWAs sommerleir arrangeres i år for fjerde år på rad. Barna får tilbud om en rekke aktiviteter, blant annet sport, kunst og håndverk og teater.

En talsmann for Hamas-regjeringen fordømmer dagens angrep og lover at myndighetene skal finne gjerningsmennene.

I forrige måned gikk også Hamas til aksjon mot det de mente var umoralsk oppførsel, da politiet ble sendt for å stanse den første store hip-hop-konserten på gazastripen. Myndighetene hevder at arrangørene ikke hadde søkt om tillatelse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt