Somalias presidentpalass angrepet

I en bil fullastet med eksplosiver kjørte militante selvmordsbombere gjennom porten til Somalias presidentpalass i Mogadishu fredag.

Landets styrende myndigheter holder til i bygningen. Både presidenten og statsministeren har presidentpalasset som sitt faste tilholdssted.

Ifølge politiet skal bevæpnede menn med bombevester, skytevåpen og granater ha forsøkt å kjempe seg inn i palasset.

– De første tilbakemeldingene tyder på at en bilbombe ble utløst av en selvmordsbomber ved porten av palasset, sier polititjenestemannen Mohamed Ali til AFP.

En annen polititjenestemann, Ali Hassan, sier til nyhetsbyrået AP at det skal ha vært to eksplosjoner i forbindelse med angrepet.

Presidenten uskadd

I en sky av røyk ropte angriperne «Gud er stor», før de forsøkte å komme seg inn i bygningen. De ble møtt av skudd fra sikkerhetsvaktene, som også skjøt skudd i været for å skremme sivile og journalister vekk fra stedet.

Hvor mange som er skadet eller drept i angrepet er foreløpig ukjent, men Somalias president Hassan Sheikh Mohamud skal være uskadet, ifølge en kilde i FN-systemet.

En Al Qaida-tilknyttet gruppe kalt Al Shabab har påtatt seg ansvaret for angrepet.

– Vår kommandogruppe har angrepet det såkalte presidentpalasset for å drepe eller pågripe de som befinner seg der, sier en av talspersonene for Al Shabab, Sheik Abdul Aziz Abu Musab til AFP.

En time etter angrepet, hevdet han at kampene fortsatt pågikk mellom den militante gruppa og myndighetenes sikkerhetsvakter. Det somaliske politiet avviste imidlertid dette, og sa ved 12-tida at de har kontroll på situasjonen.

– De desperate, voldelige terroristenes angrep har mislyktes, sier sikkerhetsminister Abdikarum Hussein Guled til AFP.

Al Shabab har i en årrekke kriget mot landets myndigheter.


SISTE NYTT

Siste nytt