NRK Meny
Normal

Ekskjæresten til Amanda Knox anholdt ved grensen

Italienske Raffaele Sollecito har blitt anholdt av politiet, nær grensen til Østerrike. Politiet mener det er en reel mulighet for at Sollecito vil flykte landet.

Italy Knox Trial

Raffaele Sollecito da kjennelsen ble lest opp ved en domstol i Firenze torsdag.

Foto: Antonio Calanni / AP/NTB Scanpix

Det er BBC som melder at italiensk politi har kontaktet ekskjæresten til Amanda Knox, for å påse at reiseforbudet ut av Italia overholdes. Dette etter at en ankedomstol i Firenze går fastholdt at den opprinnelige dommen fra 2009.

Sollecito ble dømt til 25 års fengsel for drapet på den britiske utvekslingsstudenten Meredith Kercher i en leilighet i Perugia.

Stemplet passet

Sollecito ble funnet av politiet mellom Udine og Tarvisio, nær grensene til Østerrike og Slovenia, opplyser italienske Rai News. Han skal ha oppholdt seg på et hotell i Venzone, rundt 40 kilometer fra grensen, fredag morgen.

Sollecito var innledningsvis til stede i retten i Firenze torsdag, men var ikke til stede da kjennelsen ble lest opp.

I en uttalelse fra politiet heter det at Sollecito ble informert om det preventive omfanget av reiseforbudet. Han ble også informert om at passet hans ikke er gyldig lenger.

Deretter ble han brakt til en politistasjon i Udinese, der passet hans ble stemplet som ugyldig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Raffaele Sollecito

Raffaele Sollecito og Amanda Knox fotografert sammen i 2007. Bildet er tatt ved huset der britiske Meredith Kercher ble drept.

Foto: Stefano Medici / Ap

Fare for flukt

Reiseforbudet ble gyldig da kjennelsen mot Sollecito ble avsagt torsdag. Retten mente det var en reell fare for at Sollecito ville forsøke å unnslippe det italienske rettsvesenet.

Også kjennelsen mot Amanda Knox ble opprettholdt torsdag. Domstolen skjerpet deretter straffen for Knox til 28 år og 6 måneders fengsel, mens straffen på 25 års fengsel ble opprettholdt for Sollecito.

Amanda Knox mener hun har blitt utsatt for et justismord. Hun befinner seg for tiden i USA, men Kercher familien holdt fredag en pressekonferanse der de ba om at hun ble utlevert.

USA utleverer i utgangspunktet ikke – i likhet med de fleste andre vestlige land, sine innbyggere.

– Jeg er redd og trist som følge av denne urettferdige domsavsigelsen. Etter å ha blitt kjent uskyldig tidligere, hadde jeg ventet bedre fra det italienske rettsvesenet, sier 26-åringen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt