Soldater og diplomat fra USA drept i Afghanistan

Tre NATO-soldater og en diplomat fra USA og en afghansk lege er blant de seks drepte i en bombeeksplosjon sør i Afghanistan.

USAs utenriksminister John Kerry

USAs utenriksminister John Kerry sørget lørdag over tapet av den unge, amerikanske diplomaten som ble drept i et bombeangrep sør i Afghanistan.

Foto: POOL / Reuters

– Tre personer som tjenestegjør i ISAF og to sivile fra koalisjonen, døde som følge av et angrep med en hjemmelaget bombe sør i Afghanistan i dag, opplyste den internasjonale ISAF-styrken i en uttalelse lørdag.

De amerikanske soldatene var underveis i Qalat, som er hovedstad i Zabul-provinsen, da bilbomben eksploderte. Provinsguvernør Mohammad Ashraf Nasery slapp uskadd fra hendelsen, men to utenlandske sivile ble drept, blant dem en kvinnelig, amerikansk diplomat, ifølge lokale kilder og NATO-tjenestemenn.

– På tragisk vis mistet hun sitt unge liv under arbeidet med å gi unge afghanere muligheten til en bedre fremtid, sier utenriksminister John Kerry i en uttalelse.

Angrepet skjedde da amerikanerne og deres afghanske kolleger var underveis for å dele ut bøker til elever ved en skole i Qalat.

Aksjonen kom samme dag som USAs forsvarssjef Martin Dempsey kom til landet for å vurdere hvor mye opptrening afghanske styrker trenger før de amerikanske soldatene blir trukket ut neste år.

Flere andre amerikanere og afghanere, ifølge meldinger rundt ti, skal ha blitt skadd i angrepet. En annen sivil amerikaner ble drept samme dag i et annet angrep øst i landet.

Angrepet er det dødeligste rettet mot NATO-soldater på åtte måneder. Tallet på drepte NATO-soldater i Afghanistan sålangt i år er kommet opp i 30.

SISTE NYTT

Siste nytt