Soldater drept i bakholdsangrep

Sju soldater ble drept i et bakholdsangrep sørvest i Colombia i natt. President Alvaro Uribe betegner angriperne som feige terrorister.

Militære styrker i Colombia
Foto: HO / REUTERS

Fire soldater ble i såret i angrepet som fant sted i Samaniego-området der det pågår utstrakt dyrking av kokaplanten.

- Dette er utpressing

President Alvaro Uribe betegner angriperne som feige.

- Geriljagruppen er terrorister som angriper med feige metoder. De prøver å presse oss for å frigi deres leder Moncayo når det er de som skal frigi alle de som aldri skulle vært kidnappet, sier Uribe.

Farc-Presidenten henviser til Farc som regnes som en terrororganisasjon av blant annet USA og EU, selv beskriver de seg som en gerilja.

Organisasjonen har fått stor oppmerksomhet for sine systematiske kidnappinger i Colombia.

Mange slapp fri i 2008

I 2008 ble en av deres mest kjente gisler, den fransk-colombianske politikeren Ingrid Betancourt, satt fri etter seks års fangenskap hos Farc-geriljaen.

Les også: Ingrid Betancourt er redda

Nordmannen Alf Onshuus har også blitt holdt fanget av FARC, han ble frigitt sommeren 2008 etter et halvt års fangenskap i den colombianske jungelen.

Les også: - Det er som en drøm

Flere angrep

Samtidig som soldatene ble angrepet gikk en bombe av ved politistasjonen i Samaniego. To personer kom lettere til skade.

Colombianske myndigheter beskylder venstreekstreme FARC-geriljaen for å stå bak angrepet, men også høyreekstreme grupper og narkobander opererer i området.

SISTE NYTT

Siste nytt