NRK Meny
Normal

Soldater angrep bryllup i Afghanistan

17 kvinner og barn ble drept da de feiret bryllup i Helmand-provinsen onsdag. Taliban fikk skylden for angrepet, men nå viser det seg at det var afghanske soldater som skjøt mot selskapet.

En kvinne føres til sykehus etter å ha blitt truffet av bombekaster

En av de overlevende fraktes til sykehuset for behandling, etter å ha blitt truffet av bombekastergranater på bryllupsfesten i Helmand-provinsen.

Foto: NOOR MOHAMMAD / Afp

Angrepet på bryllupet styrket nervøsiteten for hvordan det skal gå med det krigsherjede landet når de internasjonale styrkene nå har trukket seg ut.

Like før bryllupsgjestene mistet livet hadde president Ashraf Ghani gratulert nasjonen med at landets soldater endelig har overtatt det fulle og hele ansvaret for sikkerheten. De 17.000 internasjonale soldatene som er igjen i landet, skal kun ha en støttende funksjon.

Taliban er på offensiven for å styrke sin posisjon og opprørerne fikk raskt skylden for å ha angrepet bryllupet.

Nå viser det seg at det var den afghanske hærens folk som skjøt på bryllupsgjestene.

Feiret med å skyte i lufta

Vitner forteller at angrepet skjedde like etter at gjestene skjøt i lufta for å feire at bruden ble ført til brudgommens hus.

– Soldatene avfyrte bombekastergranater mot en bryllupsseremoni etter at opprørere i det samme området gikk til angrep på en veisperring, sier Mohammad Jan Rasoulyar, som er viseguvernør i Helmand-provinsen, til AFP.

Minst to bombekastergranater skal ha blitt sendt mot bryllupsgjestene om kvelden, fra ulike militærposter.

Rommet med de kvinnelige gjestene ble truffet. 17 kvinner og barn døde, og 49 andre ble skadet. Det ble tidligere meldt at 20 mistet livet, men dette tallet ble senere nedjustert.

Stilles for retten

Taliban kom med en uttalelse i går om at det var hæren som stod bak angrepet på bryllupsfesten.

Fire afghanske soldater vil bli stilt for militærdomstolen, og er nå sendt til provinshovedstaden Lashkar Gar.

President Ghani kondolerer ofrene for den «tragiske hendelsen» og sier at etterforskere skal granske hvordan dødsfallene skjedde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt