NRK Meny
Normal

Solberg: – Velfortjent seier til De konservative

Statsminister Erna Solberg er fornøyd med at David Cameron og De konservative ligger an til å få rent flertall i Parlamentet etter torsdagens valg.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer De konservative med valgseieren i Storbritannia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg er absolutt fornøyd med at De konservative har fått et godt valgresultat, sier Erna Solberg til NRK.

– Det er velfortjent. De har drevet en god valgkamp og ikke minst god politikk de siste årene. De gikk til forrige valg med et løfte om å snu den økonomiske utviklingen, det har de fått til. Så jeg tror velgerne har honorert dem for arbeidet under dette valget, sier Solberg.

Det er gjenstår å telle opp stemmene fra 20 kretser. Av de 630 setene som er fordelt, har De konservative fått 315, mens Labour har 228. Det skotske nasjonalistpartiet SNP har fått 56 av de 59 skotske setene og blir dermed det tredje største partiet i Underhuset.

Valgdagsmålingen fra BBC gir De konservative og Liberaldemokratene flertall med 326 av det britiske Underhusets 650 representanter.

– Et flertall vil gi et godt styringssignal for De konservative. Det vil gi dem større muligheter til å gjennomføre politikken som de har satt i eget parti, sier Solberg.

Storbritannia og EU

David Cameron har lovet britene å holde en folkeavstemning om Storbritannias forhold til EU innen utgangen av 2017.

– Jeg har snakket med Cameron flere ganger om Storbritannia og EU. Han har sagt at han vil ta noen runder med EU knyttet til endringer de ønsker. Han vil nok med få til et folkeavstemming ang. spørsmålet om Storbritannia skal fortsatt ha et medlemsskap i EU, sier Solberg til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt