Hopp til innhold

Solberg ber folk fortsette å dra på konsert

STORTINGET (NRK): Målet med Manchester-terroren er å skape frykt, sier statsminister Erna Solberg (H). Hun håper nordmenn ikke lar seg skremme fra å dra på konserter.

Erna Solberg om eksplosjonen i Manchester

– Vi skal tørre å gå på festival. Vi skal være på konserter og glede oss til denne sommeren også, sier Solberg til NRK.

Mandag kveld ble minst 22 mennesker drept da en selvmordsbomber angrep Ariana Grande-konserten på Manchester Arena. Det er flere barn blant de drepte. Solberg sier det er en utrolig trist dag.

– Jeg mener det er feigt å ramme barn og unge som er ute for å glede seg på en konsert, for å skape frykt i våre samfunn. Det er viktig at de ikke får den muligheten ved at vi begynner å endre livene våre, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Myke mål

Statsminister Erna Solberg kommenterer Manchester

Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer terrorangrepet i Manchester på Stortinget.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statsministeren sier terrorangrepene de siste årene har endret seg fra å være rettet mot myndigheter til myke mål som konserter og restauranter.

– Det har endret seg de siste årene, mot en mer tradisjonell terror for å skremme folk, sier hun.

– Bør dette påvirke oss her i Norge?

– PSTs vurdering så langt er at det ikke er noen grunn til å endre rådene i Norge. Vi bør alle være årvåkne, og melde fra til politiet hvis vi ser noe unaturlig, sier hun.

– Rammer vilkårlig

Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen mener det er viktig at vi ikke lar terroren prege livene våre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) var selv nylig på Manchester Arena da 90-tallsgruppen Take That sto på scenen fredag.

– Det er tilfeldig når slike hendelser rammer, og vi må fortsette å leve livene våre uansett. Vi kan ikke helgardere oss mot slike ting. Nå går tankene mine til alle som er berørt av denne forferdelige hendelsen, sier hun til NRK.

Hun sier hun følte seg trygg på Manchester Arena.

– Men jeg gikk heller ikke å tenkte at noe slikt kunne skjer. Vi lever i frie demokratier, og må oppføre oss deretter. Vi er nødt til å fylle rommene, være til stede, leve livene våre og ikke la frykten få lov til å vinne. Da er det terroristene som vinner, sier Jensen.

Også utenriksminister Børge Brende (H) har kommentert angrepet.

– Våre tanker og dypeste kondolanser går til ofrene og familiene til de som ble rammet av den forferdelige eksplosjonen i Manchester i natt, skriver han på Twitter.

– Rettet mot de svakeste

Storbritannias innenriksminister Amber Rudd sier angrepet var rettet mot noen av de mest sårbare i samfunnet – barn og unge som var ute på konsert.

– Manchester har vært rammet av terror tidligere, men lot seg ikke kneble. Denne gangen har vi hatt et angrep mot samfunnets mest sårbare. Målet var å spre frykt og splittelse. Det vil ikke lykkes, sier Rudd.

Australias statsminister Malcolm Turnbull sier det er råttent å angripe barn og tenåringer.

– Det fins ikke noen verre forbrytelse enn drap på barn. Dette er et direkte og brutalt angrep rettet mot unge mennesker over alt, mot friheten alle steder, sier han.

Britisk politi fikk melding om hendelsen mandag klokken 23.33 norsk tid. Da hadde Ariana Grande akkurat gått av scenen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Minst 19 er drept og 50 skadd etter én eller flere eksplosjoner ved Manchester Arena, hvor popstjernen Ariana Grande holdt en konsert mandag kveld.

SISTE NYTT

Siste nytt