– Det er ikke snakk om tid, men områder å lete i

Redningsarbeiderne etter den savnede skuta «Berserk» har snart søkt gjennom hele det aktuelle området.

Et helikopter er satt inn i søket etter Berserk

Sea Shepherd bruker et helikopter i søket etter «Berserk».

Foto: Sea Sheapard

Sea Shepherd-sjef Paul Watson

Sea Shepherd-sjef Paul Watson vil fortsette søket frem til midnatt.

Foto: LAURENT CIPRIANI / Ap

– Vi har søkt i hele dag. Det er ikke et spørsmål om tid, men om områder å lete. For vi har snart søkt gjennom hele det stredet der «Berserk» er meldt savnet, og vi fortsetter nå nordover for å sjekke hvor den kan ha drevet, sier Paul Watson som leter i området med Sea Shepherd-fartøyet «Steve Irwin».

Fant livbåt

Været i området er fint og sikten god og Watson har hatt et helikopter i luften i hele dag.

– I dag er det strålende solskinn til forskjell fra i går. Da var det en forferdelig storm som var så kraftig at det newzealandske militærfartøyet «Wellington» måtte snu. I går fant vi en livbåt som vi en liten stund trodde tilhørte «Berserk», men det viste seg å være en av tre livbåter som «Wellington» hadde mistet i uværet, forteller Watson, som kommer til å fortsette å lete i minst seks timer til.

Redningsflåte etter det newzealanske skipet Wellington

I går dukket det opp en redningsflåte i Sørishavet, men det tilhørte ikke «Berserk».

Foto: Sea Shepherd

Ringte hjem

I natt ringte Jarle Andhøy selv til Hovedredningssentralen i Nord-Norge og fortalte at han og en annen var i god behold på land.

– Klokken 0130 i natt ringte Jarle Andhøy Hovedredingssentralen i Bodø og fortalte at de befinner seg 100 miles fra Scott-basen. Han bekrefter at de er to fra mannskapet fra Berserk som begge er i god form det har vært mye vind de siste dagene og de er på vei tilbake til Scott-basen, bekrefter redningsleder Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Redningsarbeidet konsentrerer seg nå om å finne skuta og de tre som er ombord. I løpet av dagen vil det russisk cruiseskipet, «Professor Kromov», bli satt inn i søket.

Ifølge den newzealandske kystvakten, har de konsentrert seg om kysten, der «Berserk» skal ha vært da de sendte ut nødsignal.

Det var klokken 5.22 tirsdag morgen at Hovedredningssentralen mottok nødmelding via en nødpeilesender fra den norske seilbåten.

Signalene ble lokalisert til Rosshavet 18 nautiske mil (33 kilometer) nord for Scott-basen i Antarktis. Meldingen gikk også til redningssentralen i New Zealand (RCCNZ).

Båten har et mannskap på fem menn hvorav fire er nordmenn. To av disse skal være på fastlandet i Antarktis.

Leteaksjon etter "Berserk" i Sørishavet
Foto: NRK

SISTE NYTT

Siste nytt