Normal

Sovende kvinner søker gifteklare prinser

I et kunststunt inspirert av Tornerose skal fem ukrainske kvinner sove på skift i påvente av at gifteklare «prinser» kommer og kysser dem.

I et kunst-stunt inspirert av Tornerose skal fem ukrainske kvinner sover på skift i påvente av at gifteklare «prinser» kommer og kysser dem.

NETT-TV: Hvis du kysser henne og hun åpner øynene, er du forpliktet til å gifte deg med henne.

Taras Polatajko

Taras Polatajko er kunstneren bak utstillingen.

Foto: UANTU
Anna

Anna er en av kvinnene som sover på skift som Tornerose.

Foto: UANTU

Men i motsetning til i eventyret skal ikke kvinnene sove i 100 år, men i 15 dager.

Performancekunstneren Taras Polatajko er mannen bak kunststuntet som finner sted på nasjonalmuseet i Kiev.

Åpner hun øynene, blir det bryllup

Av 100 interesserte, plukket Polatajko ut fem ugifte, unge kvinner som skal sove på skift i en seng på museet de neste to ukene.

Ugifte menn som føler at de er prinsemateriale, kan melde seg for å prøve lykken. Mennene skal kysse de sovende kvinnene, og dersom kvinnen åpner øynene under kysset må hun gifte seg med mannen.

– Jeg utelukker ikke muligheten for at jeg vil finne en prins gjennom dette prosjektet. Og jeg er 23 år, sier Anna, en av kvinnene som deltar i Tornerose-utstillingen.

Stoler på intuisjonen

Kvinnene må altså ta stilling til om det er drømmeprinsen som kysser dem, selv om de har øynene lukket. Det mener Natalia, en av de andre Tornerosene, ikke blir noe problem:

– Jeg tror at dersom jeg intuisjonen forteller meg at han kan være en kjæreste, kommer jeg til å åpne øynene. Hvis ikke kommer jeg ikke til å åpne dem, sier hun.

Det er fritt frem for alle menn over 18 år å kysse kvinnene, men de må først undertegne en kontrakt hvor de erklærer at de er ugifte, ikke har herpes og lover at de vil gifte seg med kvinnen dersom hun våkner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt