NRK Meny
Normal

SOHR: – 33 henrettet av IS i Syria

33 personer skal ha blitt henrettet av IS i Syria. Dersom opplysningene stemmer er det trolig terrorgruppens største masselikvidering så langt i år.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) henrettet IS 33 personer i ørkenen ved den syriske byen Deir ez-Zor onsdag morgen, melder CNN.

Ifølge eksilgruppen er det den mest omfattende masselikvideringen IS har utført i Syria hittil i år. Ofrene, som var mellom 18 og 25 år, skal ha blitt drept med skarpe gjenstander.

SOHR sier det er uklart om ofrene var Assad-tilhengere, alliert milits eller sivile. Henrettelsene fant sted samme dag som IS drepte minst 26 personer i den irakiske byen Tikrit.

Væpnede menn åpnet ild mot politi og sivile før de sprengte seg selv, opplyser irakisk politi i en uttalelse, ifølge CNN.

Jihadist-gruppen, som har kontrollert deler av Syria og Irak siden 2014, er på vikende front på grunn av den militære innsatsen begge land har satt inn for å bekjempe gruppen. Flere sentrale IS-ledere har blitt drept eller tatt til fange i løpet av de siste seks månedene.

SOHR er foreløpig den eneste kilden som har meldt om disse henrettelsene. Verdens øyne er rettet mot Syria etter det angivelige gassangrepet på tirsdag som skal ha kostet minst 86 mennesker livet.

FN har opprettet gransking og en rekke land fordømmer angrepet. Bilder og videoer som skal være fra stedet viser redningsarbeidere som kjemper desperat for å redde livet til flere barn etter gassangrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt