Sogneprest dømt for drap – ville fjerne kona med syre

Den danske sognepresten har erkjent at han drepte kona og forsøkte å oppløse liket hennes i syre. Nå er han dømt til 15 års fengsel.

Mannen som er dømt

Tirsdag ble dommen til sognepresten Thomas Gotthard lest opp i et lukket rettsmøte. Han er dømt til 15 år for å ha drept kona.

Foto: Nordsjællands politi

Forklaringen til den 45 år gamle sognepresten Thomas Gotthard, som han hadde kommet med i et lukket rettsmøte, ble tirsdag lest opp i retten i Hillerød.

Gotthard forklarte at han kvalte kona før han fjernet kroppen hennes.

Ifølge 45-åringen var ekteskapet på vei mot slutten, og kona slet med psykiske lidelser. Gotthard har forklart at han ville at hun «skulle få fred».

Ble en hobby

Drapet skjedde 26. oktober i fjor, rett etter at moren hadde kjørt parets felles barn til skolen, skriver Ekstra Bladet.

Sognepresten har fortalt at han planla drapet i en uke. Han hadde blant annet kjøpt inn saltstyre for å oppløse liket hennes.

Men det lyktes kun delvis. Videre skal han ha begravet restene i Sundbylille i Danmark, skriver avisen.

Drapet var planlagt. I forkant lagde Gotthard «To do-lister» om ulike måter han kunne drepe kona på.

– Det høres forferdelig ut, men det ga meg en slags hobby, har han fortalt i retten.

Gotthard på vei inn til en bensinstasjon

Thomas Gotthard var etterlyst og kona var savnet før han ble dømt for drapet. Her var han på vei inn til en bensinstasjon som etterlyst og siktet.

Foto: Nordsjællands politi

Tilsto alt

Planen var opprinnelige at det skulle se ut som at kona hadde dratt for å ta sitt eget liv.

Presten la senere kortene på bordet og tilsto alt. Saken gikk som en tilståelsessak og straffeutmålingen endte på 15 års fengsel.

De hadde to barn sammen. Gotthard fratas retten til å arve fra kona, og ble også dømt til å betale erstatning til barna, skriver Ekstra Bladet.

I retten skal han ha uttrykt anger, ifølge avisen:

– Jeg er skyldig i en stor tragedie. Hver eneste dag ønsker jeg at det ikke har skjedd, sa han blant annet.

Thomas Gotthard med bilen sin.

Thomas Gottard ved siden av hans Suzuki.

Foto: NORDSJÆLLANDS POLITI

– Nøye planlagt

Tirsdag begrunnet dommeren i rettssaken avgjørelsen. Selv om forsvareren argumenterte for 13 år, ble sognepresten dømt til 15.

– Du har erkjent straffskyld og gitt en fullstendig forklaring. Jeg understreker at dette er en nøye planlagt handling. Du hadde kjøpt hjelpemidler og planlagt en dekkhistorie. Det legges vekt på den målbevissthet og brutalitet du har vist i den påfølgende behandlingen av liket, sier dommeren.

– Det at du velger å tilstå etter sju måneder i varetekt kan ikke føre til lavere straff, sier dommeren.

SISTE NYTT

Siste nytt