Snus kan løse drapssak i Stockholm

I april ble to menn henrettet i en kjeller i Stockholm. Politiet håper nå at blant annet en porsjonssnus som er funnet på åstedet, kan felle drapsmennene.

DOBBELTDRAP: I en kjeller sydvest i Stockholm ble to menn funnet skutt i hodet. Politiet har nå skaffet seg flere dna-spor.

DOBBELTDRAP: I en kjeller sørvest i Stockholm ble to menn funnet skutt i hodet. Politiet har nå skaffet seg flere DNA-spor. Foto: Politiet i Stockholm

Foto: Politiet i Stockholm

I april ble to menn funnet skutt i en kjeller i Sätra, sydvest i Stockholm.

De to mennene skal ha blitt tvunget ned kjelleren, bedt om å kle av seg og å sette seg på gulvet. Deretter ble de henrettet med skudd i hodet, mener politiet.

To menn på 27 og 28 år er siktet i saken. Politiet har nå funnet DNA-spor både på patronhylstre og en porsjonssnus som er funnet på åstedet, skriver Aftonbladet.

Mistenkt også skutt

DNA: På denne porsjonssnusen fant politiet dna som kan kobles til en død mistenkt person.

DNA: På denne porsjonssnusen fant politiet DNA som kan kobles til en død mistenkt person

På snusen har politiet funnet DNA som kobles til en annen mistenkt gjerningsmann. Denne personen ble imidlertid drept to dager etter dobbeltdrapet i kjelleren. En person skal ha skutt ham gjennom en dør med et automatgevær.

Flere DNA-prøver er hentet fra patronhylstrene. Disse kobles til 27-åringen, som fortsatt er i live.

– Vi har en bevisrekke, og det er opp til tingretten å vurdere den. Men jeg ville ikke ha tatt ut tiltale om jeg ikke trodde på en fellende dom, sier aktor i saken, Daniel Insulander.

Skylder på «død venn»

MISTENKT: Denne personen er en av de mistenkte i dobbeltdrapet i Sätra.

MISTENKT: Denne personen er en av de mistenkte i dobbeltdrapet i Sätra.

Foto: Politiet i Stockholm

Aktor vil videre ikke uttale seg om bakgrunnen for dobbeltdrapet, men sier at de involverte er kjent i kriminelle kretser.

27-åringen har gitt en alternativ forklaring på hvorfor hans DNA er funnet på patronhylstrene.

27-åringen hevder han ga patroner til en venn en uke før dobbeltdrapet skjedde, men at denne vennen nå er død. Vedkommende skal ha ønsket patronene for å beskytte seg selv mot noen som angivelig ønsket ham død.

Begge de siktede mennene i 20-årene er straffedømt tidligere, hovedsakelig relatert til narkotika.

SISTE NYTT

Siste nytt