Snowden har fått jobb i Russland

Den amerikanske etterretningsvarsleren, Edward Snowden (30), skal jobbe for en stor privat nettjeneste i landet han søkte asyl.

Edward Snowden

Dette bildet skal være tatt av Edward Snowden i september, ifølge Lifenews.ru. Amerikaneren har levde et svært tilbaketrukket liv i Moskva.

Foto: Rossiya 24/Handout via Reuters / Reuters

Den omstridte amerikaneren begynner i sin nye jobb i november, skriver det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Ifølge BBC ønsker ikke Snowdens advokat Anatoly Kucherena å avsløre hvilket selskap det er snakk om, av hensyn til 30-åringens sikkerhet.

Det er imidlertid kjent at Snowden tidligere har fått et jobbtilbud av VKontakte, en russisk nettside, som kan sammenliknes med Facebook.

Snowden flyktet til Russland i juni etter at han avslørte at den amerikanske etterretningstjenesten, NSA, bedrev omfattende overvåkning av telefonsamtaler og e-poster.

Forlanger ham utlevert

I august fikk Snowden midlertidig asyl i Russland, til USAs store forargelse.

USA har krevd at Russland utleverer den tidligere analytikeren i National Security Agency (NSA). Amerikanske myndigheter ønsker å stille ham for retten, tiltalt for spionasje, men den russiske presidenten Vladimir Putin har avslått å etterkomme kravet.

Amerikanske myndigheter og kritikere av Snowden har uttrykt frykt for at de sensitive dokumentene som Snowden har, kan kunne komme i russiske, kinesiske eller andre utenlandske etterretningsorganisasjoners hender.

Snowden har i tidligere intervju insistert på at NSA vet at han ikke har samarbeidet med russiske eller kinesiske spioner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt