Snøskred i Italia: flere døde, 30 savnet

Flere mennesker er omkommet, minst 30 er savnet, etter at et snøskred traff et hotell i Italia etter jordskjelvene i landet i går.

Hotellet som er rammet av snøskred i Gran Sasso i Italia

Inne i hotell Rigopiano etter snøskredet

Bilde tatt inne i hotell Rigopiano etter snøskredet.

Foto: Guardia Di Finanza / AP

Etter kraftig snøfall de siste dagene og flere jordskjelv i går ble et hotell i byen Farindola rammet av et snøskred i går kveld.

Italienske myndigheter melder at 30 personer er savnet. Det ble først meldt om at så mange som 30 var funnet omkommet, men det er trolig ikke riktig.

Sivilforsvaret i Italia ønsker ikke å bekrefte om det er funnet omkomne av hensyn til de pårørende til gjestene og ansatte ved hotellet. Ifølge den italienske kringkasteren RAI er én omkommet nå hentet ut.

Hotel «Rigopiano» er nå delvis begravd av snø og man frykter det ligger flere omkomne der, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

To personer som befant seg på utsiden av hotellet er reddet.

Corriere della Sera skriver at det var 18 voksne og to barn på hotellet. I tillegg var syv ansatte på jobb. Redningstjenestens kjøretøy ble stanset av snø og trær som hadde falt over ende om lag to kilometer fra hotellet. Det er cirka 1,5 meter snø i området.

Redningsmannskap Italia

Redningsmannskapene måtte ta seg inn i området på ski.

Foto: GBRTV

Gikk inn på ski

Gran Sasso Spa & Beauty Hotel Rigopiano

Hotellet, før det ble rammet av snøskred.

Foto: Gran Sasso Spa & Beauty Hotel Rigopiano

Redningsmannskapene måtte gå på ski for å komme inn til skredområdet og var ikke fremme før ved 4-tiden i natt, melder La Reppublicca. Hotellet skal ha flyttet seg flere meter etter skredet.

– Vi ser lys inne, men vi hører ikke stemmer, sier redningsmenn til avisen.

Lokale myndigheter sier de har rykket ut med 20 personer, syv brannmannskap, to patruljer fra fjellredningstjenesten, seks ambulanser og med politifolk. Det er også satt inn helikopter i søket.

Skredet gikk i fjellet Gran Sasso i Abruzzuregionen, i det samme området som ble rammet av flere jordskjelv i går og i oktober i fjor. Rundt 300 mennesker døde i skjelvene i oktober.

Skredrammet hotel Italia

Den italienske redningstjenesten har sendt ut dette bildet av hotellet.

Foto: Italiensk redningstejenste

Det er foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er tatt av snøskredet, opplyser Utenriksdepartementet. Den norske ambassaden i Italia følger opp saken og skal jobbe videre med lokale myndigheter, opplyser Utenriksdepartementets pressevakt, Ane Lunde.

italia_snoskred_jordskjelv_190117

(Saken oppdateres)

SISTE NYTT

Siste nytt