Hopp til innhold

Snøskred etter vulkanutbrudd i Japan

En person skal ha omkommet og 16 personer skal være skadd etter at et vulkanutbrudd skal ha utløst et snøskred. Skredet skjedde ved et populært skianlegg ved byen Kusatsu sentralt i Japan.

En person skal ha omkommet og 16 personer skal være skadd etter at et vulkanutbrudd skal ha utløst et snøskred. Skredet skjedde ved et populært skianlegg ved byen Kusatsu sentralt i Japan.

SE VIDEO: Et overvåkningskamera viser steinene som hagler over skianlegget etter vulkanens utbrudd.

En japansk soldat skal ha omkommet i snøskredet. Det opplyser Japans forsvarsdepartement.

Han skal ha deltatt i et treningsprogram sammen med fem andre personer fra Japans selvforsvarsstyrker da gruppen ble tatt av snøskredet.

Fem personer skal være alvorlig skadd etter utbruddet fra vulkanen Kusatsu Shirane, ifølge TV-kanalen NHK. Det er foreløpig ikke kjent om disse også var i gruppen av soldater.

Truffet av flygende steiner

Noen av dem ble truffet av flygende steiner som ble slengt ut fra vulkanen, mens andre ble skadd da vindusrutene på en taubane ble knust av vulkansteiner.

Seks japanske soldater som var på skitrening i området ble også skadd da de havnet mitt i et snøras, antakelig utløst av vulkanutbruddet. Alle ble imidlertid reddet ut av snøen.

TV-bilder fra stedet viser at vulkanen spyr ut svart røyk og steiner.

Kusatsu, Japan

Brannbiler og ambulanser er parkert ved skianlegget i Kusatsu etter et snøskred som skal ha blitt utløst av en vulkansk eksplosjon.

Foto: Suo Takekuma / AP

Hørte smellet

– Jeg hørte smellet mens jeg sto på ski, og snudde meg å så en sky av svart røyk, forteller et øyenvitne.

Utbruddet har fått landets meteorologiske institutt til å heve vulkanvarselet for området til nivå 3 på en skala som går til 5.

Kusatsu-Shirane

Instituttet ber innbyggere om å holde seg unna vulkanen og advarer om at man kan bli truffet av vulkansteiner innenfor en radius på to kilometer.

Like etter utbruddet ble det meldt at en person var savnet i området, men dette ble senere avkreftet.

Det er over 100 aktive vulkaner i Japan.

Japan Volcano

Aske fra Kusatsu Shirane-vulkanen har lagt seg over snøen ved det populære skianlegget i Kusatsu.

Foto: Suo Takekuma / AP

SISTE NYTT

Siste nytt

273 ukrainske soldatar skal natt til tirsdag vere evakuerte frå stålverket i Mariupol. 53 av desse er frakta til sjukehus.

– 273 ukrainske soldatar evakuerte frå Azovstal

Ukrainske soldatar har lenge frykta for livet i stålverket Azovstal. No er marerittet over for nokre av dei. Det er gjort avtale med Russland om eit fangebytte.