Snøskred etter vulkanutbrudd i Japan

En person skal ha omkommet og 16 personer skal være skadd etter at et vulkanutbrudd skal ha utløst et snøskred. Skredet skjedde ved et populært skianlegg ved byen Kusatsu sentralt i Japan.

En person skal ha omkommet og 16 personer skal være skadd etter at et vulkanutbrudd skal ha utløst et snøskred. Skredet skjedde ved et populært skianlegg ved byen Kusatsu sentralt i Japan.

SE VIDEO: Et overvåkningskamera viser steinene som hagler over skianlegget etter vulkanens utbrudd.

En japansk soldat skal ha omkommet i snøskredet. Det opplyser Japans forsvarsdepartement.

Han skal ha deltatt i et treningsprogram sammen med fem andre personer fra Japans selvforsvarsstyrker da gruppen ble tatt av snøskredet.

Fem personer skal være alvorlig skadd etter utbruddet fra vulkanen Kusatsu Shirane, ifølge TV-kanalen NHK. Det er foreløpig ikke kjent om disse også var i gruppen av soldater.

Truffet av flygende steiner

Noen av dem ble truffet av flygende steiner som ble slengt ut fra vulkanen, mens andre ble skadd da vindusrutene på en taubane ble knust av vulkansteiner.

Seks japanske soldater som var på skitrening i området ble også skadd da de havnet mitt i et snøras, antakelig utløst av vulkanutbruddet. Alle ble imidlertid reddet ut av snøen.

TV-bilder fra stedet viser at vulkanen spyr ut svart røyk og steiner.

Kusatsu, Japan

Brannbiler og ambulanser er parkert ved skianlegget i Kusatsu etter et snøskred som skal ha blitt utløst av en vulkansk eksplosjon.

Foto: Suo Takekuma / AP

Hørte smellet

– Jeg hørte smellet mens jeg sto på ski, og snudde meg å så en sky av svart røyk, forteller et øyenvitne.

Utbruddet har fått landets meteorologiske institutt til å heve vulkanvarselet for området til nivå 3 på en skala som går til 5.

Laster kart, vennligst vent...

Innbyggere oppfordres om å holde seg borte fra Kusatsu Shirane-vulkanen midt i Japan.

Instituttet ber innbyggere om å holde seg unna vulkanen og advarer om at man kan bli truffet av vulkansteiner innenfor en radius på to kilometer.

Like etter utbruddet ble det meldt at en person var savnet i området, men dette ble senere avkreftet.

Det er over 100 aktive vulkaner i Japan.

Japan Volcano

Aske fra Kusatsu Shirane-vulkanen har lagt seg over snøen ved det populære skianlegget i Kusatsu.

Foto: Suo Takekuma / AP

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt