NRK Meny
Normal

Snart kan mexicanerne tørke seg med «Trump»

En mexicansk forretningsmann selger Trump-toalettpapir til inntekt for deporterte landsmenn.

Mexico Trump Trademarks Toilet Paper

GRENSELØST MYKT: Ingen tvil om at toalettpapiret er et spark i retning Donald Trumps politikk overfor Mexico.

Foto: Antonio Battaglia / AP

Med slagordet «grenseløst mykt» har den amerikanske forretningsadvokaten Antonio Battaglia lansert et toalettpapir under merkenavnet «Trump».

Emballasjen levner liten tvil om at toalettpapiret er et spark mot USAs president.

Trump har allerede registrert etternavnet sitt som varemerke i Mexico for hoteller, eiendomsutvikling, turisme og finanstjenester. Men ikke i produktkategorien «hygiene-papir», og dette så Battaglia sitt snitt til å utnytte.

Målrettet fornærmelse

Mexicanske patentmyndigheter godkjente produktnavnet «Trump Papers» i 2015, og de første rullene er ventet i butikkhyllene senere i år.

Battaglia forklarer stuntet med at han ble kraftig provosert da Trump under valgkampen stemplet immigranter som tar seg ulovlig inn i USA som kriminelle, narkohandlere og voldtektsmenn.

– Min første tanke var at vi kan ikke la være å si noe. Så med denne fornærmelsen har jeg bidratt med mitt sandkorn, sier Battaglia til nyhetsbyrået AP.

Til inntekt for deporterte

Battaglia skal i første omgang produsere to trailerlass med papiret. 30 prosent av inntektene skal gå til landsmenn som blir deportert fra USA tilbake til Mexico.

I tillegg til å være «grenseløst mykt» står det på emballasjen at «dette er den eneste muren vi betaler for» og «puros rollos» som har dobbeltbetydningen «rene ruller» og «reint nonsens».

Trumps advokater har ikke vært tilgjengelig for kommentar om bruken av presidentens navn. Men Battaglia mener han holder seg godt innenfor loven siden det ikke er en direkte tilknytning mellom toalettpapiret og Trumps virksomhet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt