Snakket om det på nettet

Kvelden før Tim Kretschmer (17) skjøt vilt rundt seg hadde han snakket om planen på nettet.

Winnenden pressekonferanse

Heribert Rech, innenriksminister i den tyske delstaten Baden-Württemberg kunne i dag avsløre at skytingen var varslet på nettet.

Foto: Michael Dalder / REUTERS

I går kveld meldte faren til en gutt fra Bayern seg til politiet med informasjon om at sønnen skal ha snakket med 17-åringen i Winnenden på internett kvelden før det skjedde.

Det opplyser det tyske politiet og myndighetene på en pressekonferanse i dag. Bare seks timer før det hele tok til ble altså planene nevnt på internett.

Nettchat

Tim Kretschmer (17) skal ha snakket om at han ikke orket mer, og at han neste morgen hadde store planer.

- Alle bare ler av meg, ingen kjenner mitt potensial, i morgen tidlig skal jeg...

Samtalen fortsatte og han fortalte hvilke planer som lå klare i hodet hans for morgendagen. Han fortalte at han hadde våpen som han ville bruke dagen etter.

- Jeg har våpen, og vil dra til min gamle skole. Da vil du høre om meg. Husk på stedet "Winnenden".

Tim Kretschmer fortalte så at han ville ta livet av mange, og kanskje han selv ville komme unna.

- Kanskje jeg kommer unna, følg med for du vil høre om meg i morgen

Ble ikke tatt alvorlig

Samtalepartneren hans var en 16 år gammel gutt ved navn Bernd fra Bayern i Tyskland. Han tok ikke det som ble sagt alvorlig, og dermed ble ingen varslet om den mulige faren som fantes for det som til slutt skjedde i Winnenden onsdag formiddag.

Først etter at skytingen hadde skjedd skjønte Bernd i Bayern hva han hadde blitt varslet om, og fortalte om det til sin far.

Da han leste det på nettet var reaksjonen på det spesielle budskapet preget av at han bare trodde det var tull. Han skal blant annet ha uttrykt seg slik:

LOL

Noe som er en internettforkortelse for å uttrykke latter. LOL forkorter det engelske uttrykket Laughing Out Loud, og er mye brukt på chattetjenester for å uttrykke at den som skriver synes noe er veldig morsomt.

Samtalepartneren trodde altså at det hele var en spøk, og langt fra noe en 17-åring faktisk kunne finne på å gjøre i virkeligheten.

15 mennesker mistet livet før 17-åringen skjøt seg selv på en parkeringsplass.

Les også: Skoleskyting i Tyskland

Informasjonen fra samtalen skal finnes på en internettserver i USA, og politiet skal ha hele loggen av det som ble sagt.

Alt om skytemassakren i Winnenden

Sorg utenfor skolen i Winnenden
Foto: Michael Dalder / REUTERS

Skjøt vilt rundt seg

Det hele endte fryktelig på skolen og i nærmiljøet til den 17 år gamle gjerningsmannen.

Politiet opplyser at de i etterforskningen har funnet over 100 tomhylser etter skytingen på skolen og flukten som endte på en parkeringsplass 40 km unna.

Der ble det en skuddveksling mellom politiet og 17-åringen. To forbipasserende ble skutt og mistet livet og flere politifolk ble hardt skadd. Til slutt valgte Tim Kretschmer (17) å ta sitt eget liv.

Video nsps_upload_2009_3_12_11_43_32_398.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Slik skjøt han rundt seg før han tok sitt eget liv på en parkeringsplass. (Øyeblikket hvor han skyter seg selv er klipt bort)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt