Snakket med datteren under politistorming: – Det lå igjen mennesker på butikkgulvet

PARIS (NRK): Mens politiet stormet den jødiske butikken hvor en mann holdt flere mennesker som gisler fredag, satt datteren til Mailiny og så på dramaet rett over gaten. – Hun er i sjokk, sier moren.

Mailine Baranes

Mailine Baranes snakket med datteren sin som var øyenvitne da politiet stormet den jødiske butikken hvor en mann har holdt flere gisler. Ifølge datteren lå flere mennesker igjen på butikkgulvet.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

NRK møter legen Mailiny Baranes i nærheten av den jødiske butikken. Hun bor like ved der gisseldramaet utspant seg og snakket nettopp med sin datter, som så rett inn i butikken fra leilighetsvinduet deres.

Baranes er tydelig opprørt etter telefonsamtalen.

– Hun sa det var mye skyting og eksplosjoner. Det er fryktelig, jeg kunne ikke høre så godt, for det var så mye bråk. Plutselig sa hun at politiet stormet butikken og folk kom løpende ut, forteller hun.

Like etter klokken 17 viste TV-bildene at store politistyrker stormet butikken hvor en mann har holdt flere gisler fanget siden rundt klokken halv to i formiddag.

På TV-bildene kunne man se flere lysglimt og reportere på stedet fortalte om flere smell.

Hun forteller at datteren på 21 år og sønnen på 25 begge var i leiligheten og så hva som skjedde. Hun forteller at barna er i sjokk.

– Dattern min sa at det lå igjen flere mennesker på butikkgulvet, så kunne hun ikke se mer på grunn av at det kom masse røyk.

BBC og Reuters melder at fire gisler skal være drept etter aksjonen. Blant andre Le Monde skriver at gisseltakeren ble drept i politiaksjonen. Også AFP melder dette og siterer kilder i politiet.

Det er så langt ikke bekreftet fra offisielt hold hvor mange som ble holdt som gisler inne i butikken. Ifølge Le Point skal minst to menn, to kvinner og en baby være tatt som gisler.

Artikkelen fortsetter inder videoen

Her stormes butikken

Familie havnet midt i skuddramaet

NRK møtte også en famlie som havnet midt i skuddramaet da mannen som fransk politi antar er d`Amedy Coulibaly (32), tok seg inn i butikken og begynte å skyte tidligere fredag. De måtte gjemme seg i flere timer før de ble funnet av politiet og tatt med vekk.

Familie i skuddrama

Marc (venstre), Yifang og Jean-Claude var rett ved butikken med sønen til de to førstnevnte, da gisselaksjonen startet. De søkte tilflukt i en restaurant og gjemte seg der i to timer.

Foto: Johan Tollgerdt

– En slem mann skyter der inne, sier sønnen til Marc og Yifang mens de blir eskortert vekk fra avsperringene rundt butikken av en politimann. Sammen med familievennen Jean-Claude, ble de evakuert like før politiet stormet butikken.

De befant seg ved matbutikken da gisseltakeren, tok seg inn i butikken og begynte å skyte, og opplevde skuddramaet på nært hold.

– Skudd ble løsnet og vi kastet oss ned. Til slutt klarte vi å komme oss inn i en restaurant i nærheten og søke dekning der, sier de til NRK.

Da de kom seg inn i restauranten ble de ført av eieren i sikkerhet ned til i kjelleren. Der satt de i to timer før en politimann kom og hentet dem.

De ble så ført av politiet gjennom restaurantkjøkkenet og ut bakveien på restauranten før de kom seg i sikkerhet bak sperringene.

– Nå skal vi hjem og trøste sønnen vår, sier Marc.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt