Smuglet elfenben i kassevis

Elfenben, verdt over sju millioner kroner, ble forsøkt smuglet inn i Thailand. Kassene med 117 støttenner var gjemt i møbelkasser.

Elfenbensmugling

Thailandske tollere med 117 smuglede støttenner fra Kenya

Foto: Apichart Weerawong / Ap

Kassene, som ankom flyplassen i Bangkok tirsdag, var oppgitt å inneholde møbler og notisblokker. Da tollerne åpnet kassene fant de elfenben verdt over sju millioner kroner.

Buddha og smykker

Elfenbenet blir som regel brukt av billedhuggere i Thailand, som lager buddha-statuer, armringer og smykker for salg til turister eller til andre land. Elfenben blir også ofte skipet videre til Kina.

Tollsjef Tanat Suvattanametakul, sa til Telegraph at smuglervarene ble oppdaget etter et tips.

Elefant og neshorn

Elfenbenssmugling

Tollerne fant både støttenner fra elefant og sjeldne horn fra neshorn.

Foto: Apichart Weerawong / Ap

Kassene, som ble åpnet på flyplassen i Bangkok, inneholdt flere elefant-støttenner som var over en menter lange, og et skjeldent horn fra neshorn.

Smugling av elfenben fra Sentral- og Øst-Afrika har skjedd ofte de senere årene, og mya av det blir smuglet til Asia. FN har fordømt all handel med elfenben fra truede dyrearter siden 1989.

Smutthull i loven

Thaier, som handler med elfenben, har funnet et smutthull, fordi fordømmelsen ikke rammer nasjonal handel. De hevder at elfenbenet ikke kommer fra Afrika, men fra Asia.

De siste fem årene har tollvesenet i Thailand beslaglagt 1469 støttenner, som til sammen veide over seks tonn.

SISTE NYTT

Siste nytt